INSIDER

Szerző Erdei Róbert Arnold

Létrehozva: 2024.10.20. 08:00
Módosítva: 2024.10.20. 08:29

„A férjemet az óvóbácsijának nézte” – Zavarodott nő kószált Érden, az elhunyt férjét kereste

Egész Érd aggódva szorított egy helyi családnak, hogy épségben haza tudjanak juttatni egy idős asszonyt. Ha J. Adrienn és szerettei nincsenek, akár tragédiával is végződhet a zavarodott nő sorsa. Katalin kabát nélkül, papucsban kereste az elhunyt férjét az utcán.

Szerző Erdei Róbert Arnold

Mintha a sors akarta volna, hogy az érdi család jókor lépjen ki az otthonuk kapuján. J. Adrienn férje épp a közös fiukat vitte volna el edzésre október 17-én, csütörtök délután, amikor különös látvány fogadta őket az autójuknál. Egy láthatóan idős zavarodott nő álldogált a járművük előtt, és próbált tőlük segítséget kérni.

zavarodott nő
 A zavarodott nő csak a nevét és születési dátumát tudta elmondani /  Képünk illusztráció: Shutterstock

Autónál állt a zavarodott nő

Ott állt az autónk mellett. A fiam ráköszönt a nénire. Csak nézett rá egy darabig, majd boldogan integetni kezdett neki. Megkérdezte a fiamat, hogy hazavinné-e. Nem volt rajta kabát, csak pulóvert és mellényt viselt és egy papucsot. Hívtuk a rendőrséget, és beültettük az autónkba. Vittünk neki vizet és kekszet. Nem tudom, mennyi ideje csámboroghatott a hidegben!

 – kezdte el mesélni Adrienn a Ripostnak, aki szerint óriási szerencse, hogy a zavarodott nyugdíjas az utcájukban sétálgatott. A családjában is volt egy demenciával küzdő hozzátartozó, ezért tudta, hogy a beteg asszony valószínűleg eltévedt. „A nagymamám is demens volt, februárban hunyt el. Rossz érzés volt így látni a nénit, ugyanúgy viselkedett, mint az én nagymamám!” - fogalmazott Adrienn, aki azt is megosztotta lapunkkal, hogy az asszony összefüggéstelenül beszélt, csak azt tudta elmondani, hogy Katalinnak hívják és 72 éves. A család a szomszédjukkal próbálta kinyomozni, hogy mi történhetett vele. „Jót sztorizott, de összefüggéstelenül beszélt. A régi kolléganőjének hitt, nosztalgiázott velem a közösen eltöltött munkaévekről, hogy ő nem megy sehova egyedül, most is velünk van. A férjemet az óvóbácsijának nézte. Hallucinált szegény” - említette meg az érdi megmentő, aki közben az egyik helyi Facebook-csoportban is riadóztatott a néni miatt.

Elhunyt párját kereste

Időközben jött egy járőr, és kinyomozta a gondozója elérhetőségét – így derült ki: nem először kószált el otthonról Katalin. 

Sajnos egyedül él a néni, tőlünk másfél kilométerre. Az élettársa 1,5 hónapja hunyt el, az elvesztése után rosszabbodott a demenciája. Őt kereste végig. Az állította, hogy együtt sétált vele, de eltűnt valahová az ő táskájával. Minden nap jár hozzá szociális gondozó, illetve hetente többször az a házaspár, aki érte jött. A fia Németországban él.

– mondta el Adrienn, aki arról is beszélt, hogy a hatóságok gyorsan beazonosították Katalint. Megmentették a nyugdíjast, és az érdi család segélykérő posztjára is sokan reagáltak – köztük Katalin gondozója is. „Rögtön mondta a gondozója, hogy jönnek érte, ne vitessük el a kórházba. Sajnálom, hogy ez történt vele, de végre hazakerült!” – zárta szavait Adrienn.
Kerestük a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányságot a történtek miatt. Amint válaszolnak, cikkünket frissítjük. 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek