Fanatikus Ukrajna-párti merénylő akarta megölni Donald Trumpot

KÜLFÖLD
INSIDER

Szerző Erdei Róbert Arnold

Létrehozva: 2024.08.16.

"Csak egy bugyi és póló volt rajta!" – Gödöllőn sétálgatott a zavarodott nő

Sejteni sem lehet, hányan mehettek el egy idős gödöllői asszony mellett, mire végül egy fiatal nő kiszúrta őt az autójából. A nyugdíjas legalább fél órája sétált a tűző napon zavarodottan, amikor Varga Vivien észrevette őt.

Szerző Erdei Róbert Arnold

Ha nem siet a segítségére a két fiatal barát, talán a tűző napon esett volna össze – vagy még ennél is szörnyűbb történt volna egy 80 év körüli demens asszonnyal. A nyugdíjas Gödöllő belvárosában sétálgatott, látszólag zavarodott volt.

Az idős asszony zavarodottan sétált /
Az idős asszony zavarodottan sétált (Képünk illusztráció!) / Fotó: verbaska /  Shutterstock 

„Furcsa volt”

Óriási szerencse, hogy épp jókor volt jó helyen Varga Vivien. A gödöllői nő épp a barátnőjéhez, Belányi Nikoletthez tartott augusztus 14-én, szerdán az autójával, hogy segítsen neki. A TikTokra szerettek volna forgatni videókat, ám a tervüket a váratlan helyzet megváltoztatta. Vivien a Testvérvárosok útján vezetett délután 5 órakor, amikor egy bizarr látvány fogadta: a bicikliúton egy furcsa külsejű asszony sétált. 

Csak egy bugyi és egy póló volt rajta! Furcsa volt, mondtam is magamban, hogy itt valami nem oké

 – idézte fel a Ripostnak Vivien. A 25 éves nő nem gondolkodott sokat: azonnal az asszony segítségére sietett és leparkolt mellette.

"Odamentem hozzá és megkérdeztem, hogy mit csinál, hova megy és hogy jól van-e. Különösen válaszolt, mintha nem nekem mondaná. Azt mondta, de hát tudod, hogy a múltkor is mondtam, hogy nagyon jól érzem magam. Nincsen semmi baj, megyek haza – ezt mondta” – emlékezett vissza Vivien, akinek ekkor világos lett: az asszony bajban volt.

Úgy tett, mintha ismerné, hogy kihúzza belőle, mi történt. 

Folytattam úgy, ahogy az ő elképzelésében volt a beszélgetés. Azt feleltem neki, hogy mit is mondott, hol is tetszik lakni? Nem tudta megmondani, kissé zavarodottnak, demensnek tűnt.

 – mondta.

A demens asszonyt és a segítőjét ekkor egy járókelő is kiszúrta. A férfi a közeli munkásszálló irányából érkezett  és azonnal odament hozzájuk. Ösztönszerűen cselekedtek: Vivien riasztotta a mentőket és hívta a barátnőjét, eközben a férfi szóval tartotta a nyugdíjast. Miközben a mentőket várták Vivien barátnője is befutott – hárman vigyáztak a demens nénire.

„Amikor a mentősök megérkeztek, mondtuk nekik, hogy érthetően, szépen beszélt, de sajnos nem tudja, hogy kicsoda. Fél óra beszélgetés után beültettük a mentőautóba, ahol megvizsgálták. Mindent rendben találtak nála – a cukrát, a vérnyomását. Végül elvitték a hatvani kórházba” – nyugtázta Vivien.

„Nincsen senkije!”

A történetük ezzel nem ért véget: a tiktoker páros autóba szállt, és a demens asszony után eredtek. Nikiék az egyik gödöllői Facebook-csoportban riasztották a helyieket, hogy mi történt. Nem vártak sokat, és máris csörgött a telefon. 

A szomszédok kerestek, így derült ki, hogy könyvelőként dolgozott régen, de ma már egyedül él a volt férjének házában. A férj unokatesói élnek már csak, de ők Hollandiában laknak. Nincsen senkije, és elkóborolt!

– árulta el Vivien.

A páros kiderítette: az idős asszonyra a szomszédai szoktak figyelni: riadólánccal óvják őt, amikor csak tudják. Ha otthon vannak, mindig vigyáznak rá. Most azért tudott elkóborolni, mert senki nem volt otthon.

A demens asszonyt végül hazaengedték a kórházból, a tiktokerek vitték őt haza. „Végül meg tudta mondani, hogy hol lakik. Egy dolog volt nála, a kulcsa. Aggódtunk érte, nehogy megint elmenjen otthonról, ezért mi vittük haza. Nem tudja sokszor hogy kicsoda, ezért ott is maradtunk vele egy darabig, nehogy baj legyen” – zárta szavait Vivien.

Kerestük az Országos Mentőszolgálatot a demens asszony miatt. Válaszukban azt írták: "a helyszínről egy 80 év körüli nőt könnyebb sérülésekkel szállítottak bajtársaink kórházba" – fogalmaztak. 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek