INSIDER

Szerző Kis Dalma Róza

Létrehozva: 2024.10.27. 19:00

„Egy pillanat alatt odalett egy álom” – Várandósan maradt egyedül a mecseki motorbaleset túlélője

Szeptember 8-án, vasárnap végleg megváltozott Attila és Heni élete, amikor motorozni indultak. Heni Attila mögött ült, amikor egy baleset következtében Bükkösdnél az árokba csapódtak. A halálos baleset utáni vizsgálatoknál derült ki, hogy Heni 2 hetes várandós.

Szörnyű baleset rázta meg szeptember elején Bükkösd környékét, amikor a Mecsekben a Bükkösd és Hetvehely között húzódó 6601-es úton egy Audi A3 vezetője előzni szándékozott. Kigurult balra az autóval, hogy ki tudjon nézni, de sajnos éppen ebben a pillanatban ért oda szemből a Suzuki motor, amin Attila és Heni ült, aki akkor még nem tudta, hogy várandós.

várandós Heni
Heni Attila mögött ült a végzetes napon, de akkor még nem tudta, hogy várandós szerelmük gyümölcsével    (Képünk illusztráció!) Fotó: Pexels 

Attila a helyszínen meghalt, Heni egyedül maradt, várandósan

Az ütközés akkora erejű volt, hogy a Suzuki motor a szalagkorlát felett az erdőbe vágódott, ahonnan csak daruval tudták kiemelni. A halálos tragédiával végződött közlekedési balesetben a vétlen motoros, Attila egyik végtagja leszakadt, a mentősök a helyszínen még megpróbálták újraéleszteni, de sajnos nem jártak sikerrel, és az életét vesztette. Utasa, Heni combcsonttörést szenvedett. Most kiderült, hogy miután minden vizsgálatot megejtettek a kórházban, Heni megtudta, hogy valóra vált Attilával a közös álmuk, gyermeket vár. A baba édesapja azonban odaveszett a balesetben, Heni egyedül maradt. Erről a Van élet a gyermekotthon után projekt egyik munkatársa számolt be a Facebookon, ugyanis Wiesner Ivánt kereste meg Heni, miután kiengedték a kórházból.

Az eltűnt családapát a szerettei és a rendőrség is nagy erőkkel keresi.
Attila elhunyt a balesetben, Heni egyedül maradt, várandósan  Fotó: Mehes Daniel /  Shutterstock

A vétlen fél volt a motoros fiú. A mögötte ülő lány, miután a kórházban összerakták és kiengedték, megkeresett minket. Elég volt egy figyelmetlen sofőr, és elveszítette párját, és ezzel együtt minden kicsúszott a lába alól! Heni ugyanis állami gondozásból került ki" – írta Standovár Emőke, Iván felesége, hozzátéve, hogy Attila két éve ismerkedett meg Henivel, aki életében először tapasztalhatta meg, milyen a biztonság. 

Odaköltözött hozzá. Párja mindenben támogatta, Heni pedig életében először tapasztalta meg a biztonságot, az otthon védelmét. Így megnyugodott, kivirult, elkezdte befejezni tanulmányait és Attilával a közös jövőjüket tervezgették. Amikor jött a baleset...Attila, otthon, biztonság...egy visszafordíthatatlan pillanat és nincs többé! A kórházi kezelések végén derült ki, hogy valóra vált közös vágyuk. A baleset napján ugyanis Heni már 2 hetes életet hordott a szíve alatt. És hord most is

 – írja a poszt, amiből kiderül, hogy a magzat a sokk, a CT- k, a röntgenek, a műtét és antibiotikumok ellenére jól van, élni akar, bármibe kerüljön

Heninek és babájának azonnal felajánlottak egy szobát  Fotó: Facebook/ Standovár Emőke

Másodjára is a nulláról kell újrakezdenie Heninek 

Heni maga kereste meg Ivánt és Emőkét, miután kiengedték a kórházból, hogy segítséget kérjen az alapítványuktól.

Ez egy olyan történet, amibe kicsit mi is belerokkantunk, mikor Heni felbukkant nálunk és elmesélte. Azonnal tudtunk egy szobát felszabadítani neki! Egyúttal jogi képviseletet is kerestünk számára, olyan valakit, aki jártas biztosítós ügyekben, és segítene elindulni" – részletezték Ivánék a posztjukban. 

Wiesner Iván és felesége, Emőke az Útelágazás Alapítvány létrehozói, ahol azért dolgoznak, hogy egy olyan helyet biztosítsanak a gyermekotthonokból kilépőknek, ahonnan könnyebben dobbanthatnak a nagybetűs életbe. Ezt a projektet hívják Dobbantóháznak. Henin az alapítvány azonnal segített, így a fiatal kismama most már biztonságban lehet, hogy nyugodtan várja kisbabája megszületését.

Heninek jelenleg leginkább nyugalomra, biztonságra van szüksége

 – nyilatkozta lapunknak Emőke. 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek