INSIDER

Szerző Erdei Róbert Arnold

Létrehozva: 2024.10.20. 12:00

Hogy mi? Vámpírfog készül egy algyői fogásznál - Fotók

Poénból és jókedvből nincs hiány Dr. Velez Róbert algyői fogásznál és csapatánál. Nemcsak fúr, húz és töm, de szezonálisan vámpírfog is készül náluk, ami egy szerecsésé lesz.

Szerző Erdei Róbert Arnold

Már nem kell olyat sokat aludni, és újra itt a Halloween. A felnőttek az otthonukat öltöztetik át ilyenkorra; ki saját tököt farag és várja a kicsiket édességgel, a gyerekek pedig jelmezt húznak. Algyő viszont ezúttal nemcsak erről szól: egy fogorvoshoz egyenesen Drakula költözik, és a fogát is otthagyja! Dr. Velez Róbert a kollégáival nem akármit kínál: vámpírfogat!

vámpírfog
A vámpírfog egy szerencsés személyé lesz / Fotó: Ripost olvasó

Vámpírfog a nyertesnek

Hogy mi? Vámpírfog? Igen, jól olvasod!  Egész Algyő odavan a fogorvosi rendelő ötletéért. A TikTok-oldalukon hirdettek egy nyereményjátékot: ingyen legyártanak a szerencsés nyertesnek egy hamisítatlan vámpírfogat! „Rengeteg gagyi, műanyag vámpírfogat láttunk már Halloweenkor. Silányak. Nálunk több száz gyerek és felnőtt megfordul Halloweenkor, és több különböző borzongós kelléket raknak a szájukba, amik leesnek, hülyén néznek ki és szerintem károsak is. Gondoltuk, legyen olyan, ami igazinak tűnő vámpírfog!” - mondta a Ripostnak Róbert.

Október 20-án, vasárnap fogják kisorsolni, hogy kié lesz a halloweeni vámpírfog, ám sajnos csak a felnőttek fenhetik erre a fogukat. 

Olyan fogat készítünk, amit éveken át használhatnak majd, több Halloween során. A kicsik arcszerkezete változik, ezért nekik nehéz lenne elkészíteni tartósan.

 – magyarázta Róbert.

vámpírfog
Az algyői Drakula vámpírfog! / Fotó: Ripost olvasó

A fogorvos a társaival a rendelőben igazi halloweeni bulit szokott csapni, a vámpírfoggal pedig a vérét akarják pezsdíteni a páciensieknek. „Algyőn az összes gyerek megy Halloweenkor házhoz csokit vagy csalni. Évek óta megnyitjuk a fogorvosi rendelőt előttük. Ilyenkor lehet játszani, hülyéskedni, liftezni a székben. Cukormentes csalóka, kacagás, arcfestés – van itt minden olyankor!” - mutatott rá a szakember.

Fél óra, aztán fel!

A vámpírfog a fogorvos csapatnak már egy régi kellék Halloweenra – most pedig a nyereményjáték során az egyik páciensük is ráharaphat! De miből készül?  

Le lehet venni, jövőre is lehet használni. A fehér rész egy komposzit tömőanyag, az átlátszó rész pedig mélyhúzott fólia, amiből a láthatatlan fogszabályzók is készülnek. Ezek létező technikák, csak gondoltam, csináljunk olyat, amivel az emberek tudnak beszélni, nem esik ki és több Halloween partin, éveken át felveheti. Ez nem két méretben kapható, sőt! A saját fogaihoz van az illetőnek legyártva.

 – árulta el a fogorvos.

vámpírfog
Vámpírfog készítésével népszerűsíti a Halloweent az algyői fogorvos és csapata / Fotó: Ripost olvasó

A nyertesnek egy optikai szkennerrel lefotózzák a fogait alul-felül és digitálisan a fogtechnikus megnyújtja – így lesz vámpírfog. Kinyomtatják 3D-ben műanyagból és erre készítenek egy mélyhúzott fóliát a hosszabb, két vámpírfogra. „A többi részt kitöltjük tömőanyaggal, majd megkötjük UV-fénnyel. Ez 30 perc alatt elkészül” – mondta Róbert.

Az algyői rendelőben a fogorvosok ezúttal előkapják a Drakula-fogakat, a szokatlan nyereményjátékukra pedig remélik, sokan ráharapnak. „Ha van rá igény, gyártani is tudjuk, de inkább csak szórakozunk egyet a vámpírfogakkal. Nem egy véresen komoly fogászat vagyunk, csak Halloweenkor!” – mondja nevetve zárásként Róbert. 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek