Létrehozva: 2024.10.14. 11:00

„Ez a jelmezes bohóckodás nem kényszer” - elszabadultak az indulatok a Ripost Facebook-oldalán

Bár már hosszú évek óta idehaza is divatosak a rémisztgetős beöltözős bulik, a téma még mindig kényes. A Halloweent sokan egyenesen kegyeletsértőnek tartják, de akadnak olyanok is, akik egyszerűen csak egy jó beöltözős buli lehetőségét látják benne.

Ha október, akkor az embernek sok minden eszébe jut: színpompás őszi erdő, forró tea, meleg pokróc, a frissen sülő tök illata, de még a Halloween is. Bizony. A Halloween mindenkinek eszébe jut függetlenül attól, hogy szereti, vagy épp a háta közepére kívánja. A halloweeni cukorkák és csokoládék ott vannak a boltok polcain és azt harsogják: vegyél meg! És persze a gyerekek is azonnal rárepülnek a mosolygó vagy épp vérfagyasztó csokifigurákra, ahogy a csokimikulásra és a csokinyúlra is. Így a családosok nem is igen tehetnek mást, engednek a kísértésnek, majd a gyerek unszolására csatlakoznak a csokit vagy csalunk házalásra és jelmezbe bújtatják őket az iskola halloweeni bulira. A Ripost a napokban éppen arra volt kíváncsi, honnan szerzik be a szülők az idei Halloween jelmezeket, ám a kommentszekcióban elszabadultak az indulatok.

halloween
A Halloween nem csak az ijesztgetésről szól Fotó: pexels.com

Mi az a Halloween?

A Halloween a kelták ősi ünnepe, ami a hitvilágukban a sötét és hideg évszak kezdetét jelentette. Hitük szerint ezen a napon, vagyis október 31-én elbillennek a határok az evilág és a túlvilág között, így a túlvilági lények szabadon járnak köztünk. A kelták ősi hagyománya később keveredett több másik kultúrával, majd meg is honosodott több országban, ahol minden nemzet a saját ízlésére formálta, amihez jó alapot adtak az amerikai filmes produkciók. Sokan azért ellenségesek a Halloweennel kapcsolatban, mert egybekötik azt a következő napok keresztény ünnepeivel, így kegyeletsértőnek vélik, ám a Halloweenkor bulizók között is akad olyan, aki tiszta szívvel emlékezik halottairól november másodikán. Sőt mi több! Olyan család is van, aki október 31-én a reformáció ünnepét ünnepli, ám nem vonja meg gyermekétől azt, hogy barátaival kilincseljen egy kis csoki reményében.

halloween
A Halloween jelmezek mellett a Halloween édességek is mindenhol kaphatók Fotó: pexels.com

A legtöbben megveszik a jelmezt

Az biztos, hogy a Halloween jelmezeknek rémisztőnek kell lennie, ám ez az üzletek kínálatait elnézve idén sem lesz probléma. A jelmez része a smink is, mellyel még inkább ijesztővé lehet tenni egy cosplayt. Az idei sikerjelmezek minden bizonnyal Beetlejuice és Joker lesznek, ugyanis mindkét mozifilm karaktere mélyre ment mindenkiben, aki látta. A Ripost Facebookján a szülők ha mindenben nem is értenek egyet, de abban igen, hogy a legegyszerűbb a boltban beszerezni ezeket a jelmezeket. A Ripost az alábbi kérdést tette fel a Facebookon: Te honnan szerzel Halloween jelmezt a gyerekednek? Persze a kérdésre adott válaszok mellett tömegével jelentek meg a Halloween-tagadók és a mindent elviccelők kommentjei. Lássuk!

„Nálunk mindenszentek és halottak napja van, amikor a temetőbe mécseseket, koszorúkat viszünk az elhunyt szeretteinkhez. Nem jelmezekben bohóckodunk. Jópofa, de ízléstelen.” 

„Mindenhonnan is. Ahol éppen kapok. Október 31-e este nagy buli lesz nálunk idén is! Gyerekek imádják. Mi is!” 

Az enyémek olyan rondák, hogy nem kell nekik jelmez!

„Csak kíváncsiságból: az azért tiszta, hogy ez a jelmezes bohóckodás nem kényszer és elsősorban a gyerekek meg a szórakozott egyének kedvéért van?” 

„Már farsang van? Mikor volt karácsony?”

Ennyi savanyú embert a kommentszekcióban.

„Mi brutális sminket készítettünk.” 

„Hát ha van a suliban ilyen buli, akkor én csinálok neki, de alapból nem tartunk ilyen partit.” 

„Kiveszek egy lepedőt a szekrényből.”

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek