A Magyar Péter-lufi elkezdett leereszteni

POLITIK
Létrehozva: 2024.10.06. 06:00

Gyászol az iskola: tragikus balesetben hunyt el a hitoktató tanár, Viktor bácsi, így köszöntek el tőle a gyerekek

A tragikus baleset csütörtökön történt. A hitoktató tanárt az egész iskola egy emberként gyászolja, a tanárok és a diákok szívfacsaró módon búcsúztak el tőle az iskolában.

Feketébe borult a Néri Szent Fülöp Katolikus Általános Iskola a Hajdú-Bihar vármegyei Fülöpön, miután csütörtökön (október 3.) hatalmas csapás érte az intézményt: tragikus balesetben elhunyt az iskola egyik köztiszteletben álló és szeretett hitoktató tanára, F. Viktor. 

hitoktató
A hitoktató tragikus balesetben hunyt el csütörtökön. Viktor bácsit most az egész iskola egy emberként gyászolja   Fotó: Unsplash

Lapunk úgy tudja, hogy a 43 éves férfi egy tragikus autóbaleset áldozata lett aznap: a kocsiból ugyan még sikerült őt kiemelni, azonban az életét már nem lehetett megmenteni, és a férfi a helyszínen meghalt. A történtek után nem csak a család, a barátok és a szerettei, de az iskola összes tanára és diákja összetört, ugyanis legyen akár felnőtt, akár gyerek, mindegyikük egy emberként rajongott az iskolai berkekben csak Viktor bácsinak szólított családapáért. 

Iskolája a balesetet követő napon szívszorító üzenetben köszönt el Viktortól: 

"Nagy fájdalom van a szívünkben! Szeretett hitoktató kollégánk, Ferencz Viktor tragikus baleset következtében életét vesztette" - írta összetörten a Néri Szent Fülöp Katolikus Iskola közössége. Az intézmény egyik diákjukat is idézte, aki nem kevésbé szívfacsaró szavakkal búcsúzott szeretett tanárától

Az egyik diákunk mondta, hogy „..a Jóistennek jobban szüksége volt Viktor bácsira, mert ő nagyon jó ember! Befogadta őt a mennyekbe!...Minket diákokat tanítványaimnak szólított. Most biztos, hogy az angyalokat tanítja hittanra és ők is ugyanúgy szeretik Viktor bácsit, mint ahogy mi.”

 - idézték a kisdiák fájdalmas sorait. Az iskolában másnap már Viktor bácsi fotójával és gyertyák tucatjával köszöntek el a tanártól, akiről szomorú szertartás keretei között is megemlékeztek az egyik órán: 

Amikor megtudtuk a szomorú hírt, együtt voltunk a gyerekekkel, gyertyát gyújtottunk, közösen imádkoztunk és vigasztalódtunk… Az egyik osztályban az osztályfőnök meggyújtotta a szentelt gyertyát, ami a tanári asztalon volt.

 A gyerekek egy emberként ugrottak fel és mondták, hogy Viktor bácsival ezt nem így szoktuk! Egy pillanat alatt a gyerekek a földre tették a gyertyát, körbeülték, megfogták egymás kezét, együtt sírtak, imádkoztak, majd pedig megosztották egymással Viktor bácsiról a legkedvesebb emlékeket - fűzte hozzá az iskola. A Ripost úgy tudja, hogy a kétgyermekes családapa felesége is tanárként dolgozik, két gyermeket neveltek fel együtt nagy szeretetben. Mindketten szenvedéllyel végezték, végzik munkájukat, diákjai és tanártársai szerint Viktor példaértékű nevelő volt: kirándulásokat szervezett a gyerekeknek, együtt tanult velük. 

Drága Viktor! Hála van a szívünkben, hogy részese voltál iskolánknak! A lényeddel neveltél! Becsületességből, hivatásszeretetből, tenni akarásból példát adtál! Valóban tettél azért, hogy jobb legyen a körülötted élők világa! Vigasztalódást kívánunk szeretett családodnak! 

- zárta sorait az iskola. 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek