INSIDER

Szerző N.T.

Létrehozva: 2024.10.03.

Szentkirályi Alexandra: a Fidesz-KDNP budapesti frakciója a hajléktalanságról tett javaslatot a Fővárosi Közgyűlésnek

A Fidesz-KDNP budapesti frakciója a hajléktalanok számának felmérésére és az ellátásukkal kapcsolatos terv kidolgozására tett javaslatot a Fővárosi Közgyűlésnek - közölte a Fidesz budapesti elnöke a Facebookra csütörtökön feltöltött videónyilatkozatában.

Szentkirályi Alexandra arról beszélt, hogy "a főváros egyik leglényegesebb problémája, a hajléktalanság", Karácsony Gergely főpolgármester pedig nincs tisztában a hajléktalanok számával sem. A városvezető helyettese ugyanis, egy interjúban szólta el magát arról, hogy "fogalmuk sincsen, hogy hány ember él" fedél nélkül a fővárosban.

Ha azt sem tudják, hányan vannak, akkor felmerül a kérdés, hogy eddig miként próbáltak segíteni az utcán élő embereknek, vagy hogyan akarják a közterületeket, a padokat, a járműveket tisztán, rendezetten, higiénikusan tartani 

- sorolta Szentkirályi Alexandra.

Szerinte az bizonyos, hogy a Karácsony Gergely helyettese által említett 1500 éjszakai férőhelynél több hajléktalan él most Budapesten.

Ismertette: ezért javaslatot terjesztettek be a Fővárosi Közgyűlés elé arra, hogy készítsenek tervet a közterületen életvitelszerűen tartózkodó személyek számának felmérésére, továbbá azért, hogy a főváros készítsen tervet az ellátórendszer megerősítésére.

A mai helyzet sem a hajléktalanságban élő embereknek, sem pedig a budapestieknek nem jó

- mondta, jelezve, hogy reményei szerint a javaslatuk támogatásra talál a döntéshozó testületben.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek