dosszié ikonMagyar Péter
INSIDER

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.10.03. 13:15

Nyilvános brüsszeli jegyzőkönyv bizonyítja: Magyar Péter szeptemberben egy napot sem dolgozott

A magyar átlagkereset több mint tízszeresét keresi a baloldal messiása Brüsszelben. Magyar Péter ezt a pénzt úgy is megkapja, hogy szeptemberben például egyetlen napot sem dolgozott érte. És még másokat nevez naplopónak!

Szeptember elsejével a magyar emberek többségének véget ért a pihenés és a vakáció időszaka. Nem vonatkozik ez azonban arra a Magyar Péterre, aki minden egyes hónapban 8 milliós fizetést kap a brüsszeli munkájáért. A hiba azonban ott van, hogy a nyilvános jegyzőkönyvek szerint Magyar Péter szeptemberben például egyetlenegy napot sem dolgozott az álomgázsiért. 

POY_6392
Magyar Péternek nem kenyere a munka. 33 napjába telt, hogy először betegye a lábát a munkahelyére, ahol szeptemberben munka nélkül 8 millió forintot tett zsebre.  Fotó: Origo

A baloldali politikus aztán 33 nappal (!) a munkakezdet után büszkén pózolt, hogy végre megérkezett Brüsszelbe. A legnevetségesebb az egészben, hogy ugyanebben a posztban a fideszes politikusokat nevezte naplopónak.

Magyar Péter sokadik hazugsága

Magyar Péter június 9-e előtt, a választási kampányban többször határozottan kijelentette, hogy nem lesz EP-képviselő, nem veszi fel a mandátumát, mert itthon akar politizálni. 

Nem sokkal a választások után már tárgyalásokat folytatott az Európai Néppárt vezetőjével, a magyarfóbiás Manfred Weberrel és megegyeztek, hogy a Tisza Párt EP-képviselői a néppárti frakcióhoz csatlakoznak. Közben az is eldőlt, hogy Magyar nem tartotta be az ígéretét, mégis felvette a mandátumát, ami együtt jár a mentelmi joggal.

Ez utóbbi azért fontos körülmény, mert június 21-én éjjel az Ötkert nevű szórakozóhelyen a politikus botrányosan viselkedett, aminek következtében rendőrségi, majd ügyészségi nyomozás indult. Egy héttel ezelőtt lépett a legfőbb ügyész, lopás bűncselekménye miatt a Központi Nyomozó Főügyészség előtt folyamatban lévő nyomozás eredményeként indítványt tett az Európai Parlament elnökénél Magyar Péter mentelmi jogának felfüggesztésére. 

"Van mit megvitatnunk"

„Végül is, ez is valamiféle eredmény. A végtelen számú önmagáról szóló fotó készítése közben Magyar Péter talált arra módot, hogy a nyári szünet utáni 5. (ötödik!) héten először megjelenjen a brüsszeli munkahelyén. Ezzel a lendülettel abszurd bárdolatlansággal kezdte szórni másokra a »naplopó« jelzőket. Jócskán furcsa ez annak fényében, hogy szeptemberben a nyilvános jegyzőkönyvek szerint egyszer sem vett részt brüsszeli üléseken (tudják, ez az a munkahely, amelyre hivatkozik, mikor nem ül be a fővárosi közgyűlésbe)”

- írta Facebook-bejegyzésében Dömötör Csaba. A Fidesz–KDNP európai parlamenti képviselője kifejtette, Magyar Péter a mezőgazdasági és vidékfejlesztési szakbizottság tagja, ő is ebben a bizottságban fog dolgozni. Erre a házszabály alapján Dömötörnek leghamarabb jövő hétfőtől lesz lehetősége, amikor a plenáris ülésen megerősítik a tagságát.

Így, bár a mai ülésen még nem találkozhatunk, de utána biztosan. Állok elébe, van mit megvitatnunk.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek