Létrehozva: 2024.10.28. 08:00

Nagy a baj: segítséget kér a 380 grammal született Florina Bella családja

Hónapok óta ingáznak a tenyérnyi súllyal született Florina Bella szülei, hogy láthassák cseperedő gyermeküket. Sajnos az utazás költségei felemésztették a koraszülött kislány családjának tartalékait, sőt mi több, lakhatásuk is veszélybe került.

Bianka és férje, Tamás életük egyik legcsodálatosabb időszakát élték meg, mikor kiderült, lányuknak Natasának hamarosan testvére születik. A tündérmeséről szőtt álom azonban egyik pillanatról a másikra szertefoszlott. Egy terhességi rutinvizsgálaton kiderült, a kicsi fejlődése körül valami nincs rendben. Ahhoz, hogy megmentsék a kicsi életét, az orvosok sürgősségi császármetszéssel világra segítették, ám a kicsi küzdelme ekkor kezdődött csak igazán. A 380 grammos koraszülött csecsemő hetekig élet-halál között lebegett, ám egy hónap alatt elérte az 1200 grammos testsúlyt, most pedig azért harcol, hogy elérje a 2 kilót, és végre hazamehessen. Szülei azonban aggódnak a hazaérkezése miatt, ugyanis jelenleg az anyai nagyszülőknél élnek, ahol így is alig férnek el.

koraszülött
Tamás és Bianka segítséget kér, hogy végre hazavihessék a kórházból koraszülött gyermeküket Fotó: Facebook

A koraszülött kislány családja aggódik

Tamás és Bianka egy kis házban éltek nagyobbik lányukkal, Natasával, ám amikor megtudták, hogy érkezik az új családtag, vettek egy nagyobb, ám felújításra váró házat. Mivel Florina Bella hamarabb érkezett, ráadásul a kórházi tartózkodása felemésztette a család tartalékait, a ház nem készült el, sőt, jelenleg áll az építkezés. A szülők elkeseredésükben fordultak a nyilvánosság felé.

Jelenleg anyósoméknál lakunk egy szobában, ami 4 főnek nagyon szűkös lesz

 – részletezi helyzetüket Tamás, aki azt hitte, második gyermeke születése napjára teljesen felépíti a házat, ami a család rég dédelgetett álma. Tamásnak hetek óta gyomorgörcse van, mert retteg attól, hogy Florina Bellának még az előtt kell elhagynia a kórházat, hogy elkészülne az otthonuk.

Félig-meddig már készen van a ház, de sok dolog hiányzik. Többek között a fűtési rendszer, ami nélkül lehetetlen beköltözni két kicsi gyerekkel a téli időszakban

 – magyarázza Tamás, aki jelenleg egy ördögi körbe került: éjt nappallá téve dolgozik, hogy legyen pénze a házra, ám így az építkezési munkálatokkal nem tud haladni.

koraszülött
A koraszülött kis Florina Bellának még sokat kell erősödnie, hogy hazatérhessen Fotó: olvasói

Sajnos a kicsi hónapok óta tartó kórházi kezelése rengeteg pénzt elvitt, amit egyszerűen nem fogok tudni időben előteremteni

 – vallja be Tamás, aki feleségével együtt a jó szándékú emberek segítségében bízik. A szülők és Natasa már nagyon várják haza a koraszülött Florina Bellát, ám tudják, hogy a legjobb az lenne neki, ha az új házban, nyugodt körülmények között kezdenék meg új közös életüket.

Bármilyen segítséget elfogadunk, mert nagyon el vagyunk keseredve!

 - zárja az édesapa az elkeseredett kéréssel, aki arra tette fel életét, hogy boldoggá tegye két kislányát és feleségét, ám most úgy érzi, kudarcot vallott.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek