Létrehozva: 2024.01.22.

„Alex a próbatételei ellenére a legnagyobb ajándék számomra” – babaként kétszer kapott agyvérzést Mónika kisfia

Az orvosok csaknem lemondtak a 9 éves Alexanderről, aki koraszülöttként több agyvérzést is elszenvedett, de a kisfiú küzd, fejlődik. Alexander édesanyja, Jáger Mónika hisz az apró lépésekben és a sorsban. Nem adja fel, nem esik kétségbe, nem is tehetné meg, pedig megpróbáltatásból és fájdalomból nem volt hiány az életében.

A 9 éves Újj Alexander koraszülöttként, ám teljesen egészségesen jött világra. Csupán 4 naposan azonban agyvérzést kapott, két és fél hónap múlva pedig egy újabbat. Hat hónaposan egy shunt műtét mentette meg az életét. Ezáltal a két trauma által olyan súlyosan sérült az agya, ami hatással volt a látására, mozgására és szellemi képességeire is. Alexander tehát halmozottan fogyatékkal él, bár édesanyja ezt a szót sosem használja, helyette azt vallja, hogy ő egy próbatételes kisfiú.

Alexander rengeteg szeretetet ad az édesanyjának  Fotó: Ripost

"Alexander a 26. hét hatodik napján koraszülöttként jött a világra. Apró volt, de teljesen egészséges. A koraszülött intenzív osztályon azonban életének negyedik napján kapott egy agyvérzést és egy súlyos tüdőgyulladást. Természetesen nagyon megijedtem, viszont én egy pozitív ember vagyok. Nem arra fókuszáltam, hogy mekkora tragédia történt, hanem hogy abból, ami most van, abból a lehető legtöbbet kell kihozni" – mesélte el lapunknak Mónika.

Miután a babával hazamentek, a kis Alexander újabb agyvérzést kapott. Az orvosok csaknem lemondtak a kisfiúról, de az édesanya kezdetben intenzív agykontrollal, illetve a maga által kifejlesztett, ahogy ő hívja, „programozással” kezelte a kicsit. 

Ott feküdtem bent vele a kórházban és két óránként elmondtam neki, hogy én itt vagyok, biztonságban van és volt egy monológ, amit elmondtam neki, hogy mi a dolga és hogy tudom őt innen élve hazavinni. Hittem az ő erejében és abban, hogy a jó Isten velünk van és nem engedi, hogy ennél nagyobb baj történjen

 – részletezte.

Az elmúlt 9 év rengeteg megpróbáltatással és fejlesztésekkel telt, ami anyagilag nagyon megviselte a kis családot. 

Látva a kisfiam fejlődését, akarását, kitartását, nem is kérdés, hogy nem adom fel, és megyünk tovább a számunkra kijelölt úton. Alex a próbatételei ellenére a legnagyobb ajándék számomra, hisz olyan szeretetet, olyan tanítást ad amire nincsenek szavak

– árulta el.

Alex októberben átesett egy Ulzibat nevű műtéten Csehországban, ami által esélyt kapott arra, hogy megtanuljon járni. Ez egy olyan beavatkozás, ahol egy speciális eljárással lelazították a feszes izmokat. Ahhoz viszont, hogy eredményes legyen a műtét, folyamatos rehabilitációra van szüksége.

"Mivel még nem jár, önállóan ülni sem tud, nem beszél és kortikális láttássérült, ezért több fejlesztést is igénybe kell vennünk. Ezek éves szinte több millió forintos kiadást vonnak maguk után. Körülbelül 3 millió forint fedezné Alexander évi fejlesztési költségeit" – mondta.

Mónika sosem adta fel a reményt  Fotó: Ripost

Mónika egy csupaszív ember, akit bár rengeteg tragédia ért már az életben, arra tette fel az életét, hogy ösztönözze az embereket. Létrehozott egy hasonló helyzetű szülőkből álló sorsközösséget, a "Higgy Bennem Programot", illetve az "Alexanderért és A Higgy Bennem Programért Alapítványt", melynek célja, hogy pályázatokon keresztül Alexandernek és a sortársainak biztosítson lehetőséget intenzív terápiára. Az alapítvány mellett elindított egy ruhákkal foglalkozó vállalkozást is, amely próbatételes gyerekek számára készít adaptív, praktikus, kényelmes, szép darabokat.  Sőt egy mesekönyvet is írt, Alex és a Csodaerdő lakói címmel, mely arról szól, mi a feltétel nélküli szeretet és elfogadás.

"Amikor az ember benne van egy mókuskerékben, akkor talán nem is fogja fel, hogy mennyire nem könnyű ez, csak teszi a dolgát, mert tudja, hogy a rá váró feladatokat el kell végeznie. Hihetetlen nagy logisztika az életem, de nem panaszkodom. Rengeteg erőm van és hatalmas kitartásom, Alexanderral egy csodálatos szimbiózisban és szeretetburokban élünk. Így nem kérdés, hogy a számunkra kijelölt úton méltósággal, összekapaszkodva megyünk tovább" – osztotta meg lapunkkal.

INSIDER

„Azt mondták, a baba nem fogja túlélni” – valóságos csoda, rácáfolt az orvosok jóslataira Nóri

Erzsi aggódik, mi lesz a lányával nélküle.

INSIDER

„Azt mondták, a baba nem fogja túlélni” – valóságos csoda, rácáfolt az orvosok jóslataira Nóri

Erzsi aggódik, mi lesz a lányával nélküle.

 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Franciaország szerint Ukrajnának nincs más választása

origo.hu

Itt van Oroszország feltétele a békéhez!

borsonline.hu

Az unokatestvérem nem hívott meg az esküvőjére - bosszúból 700 ezer forintot számláztam ki neki

hirtv.hu

Gyurcsány: a Magyar Péter-jelenség többet árt az ellenzéknek, mint a Fidesznek + videó

ripost.hu

A legtöbben elhasalnak rajta: zseni vagy, ha megfejted - Fotó

hirtv.hu

Deutsch Tamás figyelmeztet Magyar Péter kapcsán + videó

origo.hu

Katasztrófával fenyegeti a NATO-t Oroszország

astronet.hu

Májusi angyalhoroszkóp 2024.: a Fény angyalai üzennek nekünk

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Kiderült az igazság: Karácsony ígéreteinek kétharmada nem teljesült

INSIDER

Jó hír az autósoknak: jelentős üzemanyagár-csökkenés jön hamarosan

INSIDER

Karácsony lebuktatta magát: olyan interjút adott, hogy rengetegen fordítanak neki hátat

INSIDER

Összement a tejföl, a túró és a mosogatógép kapszula is kevesebb lett! Mutatjuk a konkrét termékeket

INSIDER

Berobban a nyárias meleg, közel 30 fok is lehet

INSIDER

Íme, itt vannak az ötöslottó nyerőszámai

INSIDER

Édesanyja fedte fel a gyerekgyilkos Katalin szörnyű titkát

INSIDER

Botrány Bécsben: hullarészeg magyar késelt az utcán, még a rendőröket sem kímélte