Létrehozva: 2024.10.26. 16:00

„Mindenre képes vagyok érte” – jobban van az életveszélyes állapotba került, súlyos beteg Karola

Megmentették a súlyos beteg lány életét. Karola még több vizsgálat elé néz, az anyukája mindent megtesz érte.

Október elején életveszélyes állapotban került kórházba a kisfejűségben és más gyógyíthatatlan betegségekkel küzdő Karola. Rosszul viselte, hogy hetek óta nem tudtak kimozdulni; fejlesztő foglalkozáson sem volt. Nem akart enni, inni. A kislánynak szüksége van egy kisbuszra, ami a szállítására alkalmas, ezt azonban nem engedhetik meg anyagilag a szülei. Kapott kúpot a székrekedésére, de semmit nem használt. Dührohamai lettek, az édesanyja próbálta mindig megállítani, nehogy kárt tegyen magában. A szülők végül kórházba vitték, ahol sikeresen megmentették a 14 éves lány életét. 

Karola
Karola túl van az életveszélyen Fotó: Beküldött 

Karola a születése óta beteg 

Karola a születése óta elzáródásos vízfejűségben és kisfejűségben szenved. A 14 éves lányról később kiderült, hogy több gyógyíthatatlan betegség is támadja a szervezetét, például epilepsziás. Az édesanyja, Csikányné Lajer Tünde szinte minden percét a beteg gyermeke mellett tölti, hogy ápolhassa.

Sosem mondanék le róla, mindenre képes vagyok érte 

– jelentette ki határozottan édesanyja.

Karola tudja mozgatni a végtagjait, de nem képes koordinálni azokat. Képtelen önállóan járni, ülni, hasra fordulni, valamint nem képes beszélni; pelenkázni kell, cumisüvegből etetni, mert nyelési nehézségekkel küzd, ezért csak pépeset ehet. A család Heves külterületi részén, Heves-Alatkán él.

Karola megcsodálta a játszótér őszi dekorációját Fotó: Beküldött 

„Az étvágya, napról napra jobb”

Tünde nagyon hálás az egri gyermekosztály dolgozóinak a munkájukért. Kilenc nap után kiengedték a kórházból Karolát, aki már nagyon várta, hogy a szabadban kirándulhasson. Az anyukája elvitte a közeli játszótérre, ahol megcsodálhatta az őszi díszítést.  

Mióta hazajöttünk a kórházból, Karola nagyon szépen javulgat. Az étvágya, napról napra jobb, már elfogyasztja a megfelelő mennyiségű ételt és folyadékot 

–  számolt be Karola állapotáról az anyukája. A kislányt hamarosan előrehozott gasztroenterológiai kontrollra viszik, mert a székrekedése után nehezen állt vissza az étvágya. Tünde reméli, hogy a lányának nem lesz szüksége PEG szonda beültetésére.

Karola az anyukájával, Tündével Fotó: Beküldött 

Gyűjtést szervezett lányának

Karola édesanyja létrehozott egy Facebook-oldalt, ahol gyűjtést szervezett. Ahhoz, hogy a kislány utazni tudjon, szüksége van egy speciálisan kialakított kisbuszra. Karola gerincének az állapota folyamatosan romlik a nem megfelelő szállítás miatt. A jármű és az átalakítás költsége körülbelül 7 millió forint, amit a család segítség nélkül nem tud kifizetni. Ide kattintva megtudhatod, hogyan segíthetsz a családnak.  

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek