Létrehozva: 2024.10.09. 06:30
Módosítva: 2024.10.09. 08:26

Kiadták a riasztást: brutális, ami ezt az 5 vármegyét eléri

Megint nem lesz hozzánk kegyes az időjárás...

Az utóbbi napok időjárása ismét igen változékonyan alakult. A délelőtt még szükség volt a kabátra, délután pedig már a pulóvertől is meg kellett szabadulni. Ám a következő időszakban nagy változásra kell számítani.

eső özönvíz időjárás csapadék
Többfelé eleredhet az eső Fotó: Burak The Weekender / Pexels (illusztráció)

Ugyanis szerdán nyugat felől elszórtan alakul ki záporeső a megnövekvő felhőzetből. Emellett többórás napsütés is várható. A DNy-i szél megerősödik. 22 fok körüli értékeket mérhetünk - olvasható a Köpönyeg legfrissebb előrejelzésében.

Így alakul a következő napok időjárása

Csütörtök

Eleinte fátyolfelhős, napos időjárás ígérkezik, majd délutántól északnyugat felől elered az eső. Viharossá fokozódhat a DNy-i, majd az ÉNy-i szél. 25 fok körüli nyárias melegre van kilátás.

Péntek

Reggelig többfelé fordul elő eső, zápor, majd napközben nyugat, északnyugat felől csökken a felhőzet. Sokfelé lesz erős az ÉNy-i szél. 16-22 fok közé esik vissza a hőmérséklet.

Szombat

Változó felhőzet várható, időnként napsütéssel. Hajnalban pára- és ködfoltok is kialakulhatnak. Jelentős csapadék nem valószínű, a szél többnyire enyhe marad. A hőmérséklet 15 és 21 fok között alakul.

Riasztás van érvényben!

A HungaroMet Nonprofit Zrt. citromsárga figyelmeztetést adott ki 5 vármegyére a várható heves zivatarok miatt. Elsődleges veszélyforrást a villámlás jelenti, de emellett esetenként szélerősödés is előfordulhat! Térképen mutatjuk az érintett területeket:

Időjárás előrejelzés eső csapadék zivatar
Az ország déli-, délnyugati részére adtak ki riasztást a szakemberek Fotó: met.hu

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek