Magyar Péter fontos embere a csoportos rablásért elítélt testőr

POLITIK
INSIDER

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.10.17. 15:31
Módosítva: 2024.10.17. 16:41

Hidvéghi Balázs: A kis- és középvállalkozások támogatása is fontos kérdés lesz a hamarosan induló nemzeti konzultációban

Fontos kérdés lesz a kis- és középvállalkozások támogatása a hamarosan induló nemzeti konzultációban.

„A kis- és középvállalkozások támogatása is fontos kérdés lesz a hamarosan induló nemzeti konzultációban. A célokat kijelöltük jövőre: uniós átlag feletti gazdasági növekedést, a bérek vásárlóerejének növelését, megfizethető lakást, és a kis- és közepes vállalkozások megerősítését szeretnénk elérni. Ehhez új gazdaságpolitikára és új eszközökre van szükség.” – olvasható Magyarország Kormánya Facebook-oldalán, melyhez egy videó is került. Utóbbiban Hidvéghi Balázs, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a következőket mondja: „Ahhoz, hogy a jövőben is sikeresek legyünk, új gazdaságpolitikára és új eszközökre van szükség. Brüsszel bele akarja kényszeríteni hazánkat egy gazdasági hidegháborúba, azt akarják, hogy adjuk fel függetlenségünket. A kormány ezért arról döntött, hogy az új gazdaságpolitika legfontosabb kérdéseiről megkérdezi a magyarokat és nemzeti konzultációt indít.”

Hidvéghi Balázs közösségi oldalon megjelent videóban az újabb nemzeti konzultációról beszélt (Fotó: vadocz david / Facebook)

A nemzeti konzultáció kapcsán a politikus megjegyzi: 

„Az új nemzeti konzultációban két kérdés is foglalkozik a kis- és közepes vállalkozások valamint a multinacionális cégek helyzetével. A multicégek az egész világon egyre nagyobb extraprofitra akarnak szert tenni, a gazdaságnak pedig egyre nagyobb részét akarják uralni, kiszorítva ezzel a helyi vállalkozásokat. Ezért álláspontunk szerint minden hazai kis és középvállalkozás számára elérhető módon, tőkejuttatásra van szükség.”

Hidvéghi Balázs hangsúlyozza: „A magyar kormány fellép az árakat egyoldalúan emelő és gazdasági erejükkel visszaélő multinacionális cégekkel szemben. Brüsszel azonban ezt ellenzi. Erről a kérdésről is szeretnénk tudni, hogy mit gondolnak az emberek.”

Majd így zártja szavait a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára: „A hamarosan induló nemzeti konzultációban mindenki elmondhatja a véleményét az új gazdaságpolitikáról. Csak összefogással tudunk ellenállni a külső nyomásnak.”

Nézd meg a teljes videót!

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek