Kínos videó: Magyar Péter a nemi szervét fogdosva járatta le magát Strasbourgban

POLITIK
Létrehozva: 2024.10.10. 14:50

"Éjfél volt, mire átment rajtunk" - Magyar családokra is lecsapott a Milton hurrikán

A Floridában élő magyar családoknak is kijutott az ítéletidőből. Brutális erejű széllel érkezett meg Florida nyugati partjaira a Milton hurrikán: az állam területén életveszélyes viharhullámokra, szélre és árvizekre figyelmeztetnek.

200 kilométer per órás széllökésekkel Tampától délre ért partot a Milton hurrikán magyar idő szerint csütörtökre virradóra. A nap folyamán a pusztító erejű Milton hurrikán északkeleti irányba, az Atlanti-óceán felé halad, majd a nap folyamán átszeli egész Florida államot.

hurrikán
A hurrikán egész Floridán végigsöpör Fotó: AFP / AFP

Dóráék nem menekültek el a hurrikán elől

A hurrikán időszakban igen veszélyes Florida államban rengeteg magyar család él, közülük sokan menekülni kényszerültek, de olyanok is akadtak, akik saját otthonukban várták ki az ítéletidő végét

Most hajnali fél 2 van és éjfél volt mire a Milton hurrikán átment rajtunk. Már másfél órája túl vagyunk a nehezén. Még viharos odakint az idő és esik az eső de már koránt sincs akkora szél, mint amikor itt volt a közepe a környékünkön

 – meséli Tiktok csatornáján Rimán Dóra színésznő, aki párjával együtt Florida nyugati partján a Tampa öböl területén él. Dóráék háza szerencsére nem sérült meg, ám a kerítésük és az áram elosztó dobozuk igen. Dóráék alaposan felkészültek a hurrikánra, így nem érte őket váratlanul az áramkimaradás: az éjszaka folyamán gyertyákkal világítottak, holnap pedig egy generátor segítségével beindítják a legszükségesebb elektronikai eszközöket. Dóráék azért maradhattak az otthonukban, mert nem az evakuálási zóna területén laknak, ám több olyan magyar család is van, akik kénytelenek voltak hátrahagyni otthonaikat

Laráéknak el kellett hagyni az otthonukat

A Floridában élő 4 tagú erdélyi családot akkor ismerte meg az ország, amikor az akkor 5 éves Laráról kiderült, leukémiás. Lara 4 év küzdelem után legyőzte a szörnyű betegséget. Lara és családja jelenleg veszélyeztetett területen él Floridában, ám szerencsére még idejében el tudták hagyni otthonukat mielőtt lecsapott a brutális vihar.

hurrikán
Larának és családjának menekülnie kellet a hurrikán elől Fotó: Facebook / Együtt Laráért

Szeretnénk mindenkit megnyugtatni, hogy jól vagyunk! Időben elhagytuk a veszélyeztetett területet és biztonságos helyen várjuk ki, hogy mi is lesz! Az otthonunk ugyan veszélyben van, de a lényeg, hogy mi mind egészségesek vagyunk!

 - írja Facebook oldalán Meli, aki borzasztóan hálás a rengeteg aggódó és szeretetteljes üzenetért, és ő maga is imádkozik a bajba jutottakért.

A keleti parton nyugisabb a helyzet...

A keleti parton is élnek magyar családok, ám úgy tűnik, mikor a Milton hurrikán odaér, addigra egy megszokott trópusi viharrá szelídül.

Itt leginkább áradásokra, nagy mennyiségű esőre és körülbelül 100 kilométer per órás széllökésekre számítunk. Nagyjából 2-3 napra elegendő tartós élelmiszert és vizet vásároltunk. Ma és holnap nincsenek boltok, mi sem dolgozunk, de ha sikerül helyreállítani a károkat, talán péntekre minden kinyithat

 – magyarázza lapunknak a Daytona beach-en élő fiatal magyar nő, aki még csak 2 hónapja költözött Floridába, így ez lesz az első hurrikán, amit átél.

On heels of Helene, storm Milton expected to strengthen into major hurricane and slam Florida
A hurrikán 200 kilóméter per órás sebességgel tarolta le a szárazföldet Fotó: AFP / AFP

Én egy kicsit izgulok, hogy milyen lesz, de az itt élőkön ezt nem látom. Nyilván a nyugati parton most más a helyzet. Egyelőre még nem látom a hurrikán jelét, estére vagy reggelre fog várhatóan ideérni

 – zárja Dorottya, akinek a párja 2004 óta él Floridában, így gyakorlott abban, hogyan kell felkészülni egy hurrikánra.

A Floridában pusztító hurrikánok miatt egyébként az amerikai magyarok közössége is összefogott. Többen magánszemélyek, de a Miami Magyar Ház is felajánlottak szobákat azoknak a magyaroknak, akik a hurrikánok miatt kénytelenek elhagyni otthonaikat.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek