Fanatikus Ukrajna-párti merénylő akarta megölni Donald Trumpot

KÜLFÖLD
Létrehozva: 2024.09.09.

Megáll az ész: repülő csótányok inváziójára kell készülni, ezt teheted ellenük

A csótánynál nem igazán akad gusztustalanabb rovar, így nem csoda, hogy mindenki retteg attól, ha egy is megjelenik a lakásban. Van egy rossz hírünk: idén nyáron tömegesen elszaporodtak a repülni is tudó erdei csótányok, akiket már a tiszta lakás sem riaszt vissza.

Az éghajlat drasztikus változásának következménye képen egyre több olyan élőlény jelenik meg hazánkban, melyeknek tulajdonképpen semmi keresni valójuk nem lenne itt és igazából sokkal jobb volt nélkülük az élet. A spanyol csigák letarolják hazánk kertjeit, az ázsiai márványos poloskák tönkreteszik a hazai gyümölcsöket, zöldségeket, a szintén ázsiai lódarazsak pedig csípésükkel veszélyeztetik hazánk lakosságát. És most itt az új ellenség: ellephetik a magyar otthonokat az Észak-Amerikából származó erdei csótányok, melyek ráadásul az évek során képesek lehetnek alkalmazkodni a városi környezethez, megkeserítve ezzel a mindennapjainkat.

repülő csótányok
Repülő csótányok inváziójára kell készülni Fotó: koonsiri boonnak / Sutterstock

Az erdei csótány köszöni szépen, jól érzi magát kis hazánk erdeiben, sőt a szokatlan meleg hatására olyan mértékben elszaporodott, hogy már a városok utcáin, sőt a lakásokban is összefuthatunk velük. A csótány szó hallatán bizonyára sokatokat kiver a víz, de úgy tűnik ez a rovar egészségügyi kockázatot nem jelent, ám roppant mód zavaró tud lenni, ugyanis nem elég, hogy utol sem tudod érni a lakásban szapora léptei miatt, még repülni is képes. A konyhai és a német rokonaival ellentétben ez a faj egyelőre még nem urbanizálódott, így ha épületen belülre jut, napokon belül magától elpusztul, hisz nem jut számára megfelelő táplálékhoz és folyadékhoz. Mivel ezeknek a rovaroknak a megjelenése rettenetesen kellemetlen, érdemes csótány csapdákkal felszerelni a lakást, hogy ha már be is jut egy, ne bóklásszon túl sokáig a tiszta lakásban. Ha pedig mégis megtörténik a baj és ez a faj is megszokja a városi környezetet és a te lakásodban is elszaporodik, érdemes szakember segítségét bevonni.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek