Létrehozva: 2024.09.30. 15:30

Visszatér a '90-es évek nagy kedvence, a Tamagocsi – galéria

Sokak kedvence volt ez a különleges játék. Külsőre változatlan formában, de alaposan felokosítva éli reneszánszát a Tamagocsi.

Ki ne emlékezne az 1990-es években hódító őrületre, amikor is még nem a mobiltelefont, hanem a virtuális háziállatnak otthont adó kis műanyag kütyüjét nyomkodta a legtöbb tini. Ez volt a Tamagocsi, és úgy tűnik, hogy a retró kütyü hamarosan másodvirágzását élheti.

Two,Tamagotchi,Virtual,Pets,On,The,Table,Billere,aquitaine,france,05-30-2023 tamagocsi
Sokakban kelt nosztalgikus érzéseket a Tamagocsi, amely másodszorra is meghódíthatja a világot  Fotó: Ana Belen Garcia Sanchez

A virtuális kisállatnak otthont adó tojás alakú játék, a Tamagocsi az 1990-es évek egyik legnagyobb őrülete volt. Most nagyon úgy tűnik, hogy ez az őrület visszatér, miután a tulajdonos Bandai Namco ez irányú törekvéseit siker koronázta. A BBC szerint a hivatalosan 2019-ben újra piacra dobott kütyü eladásai globális szinten megduplázódtak tavaly, azóta pedig a Tamagocsi már első üzletét is megnyitotta az Egyesült Királyságban. Ez utóbbi azért is komoly tényező, mert saját üzletre még a Tamagocsi őrület csúcsán, 1996-ban sem volt példa. Az emberek pedig – nem meglepő módon – zabálják a játékot: a fiataloknak bejön, míg az idősebb generáció tagjai nosztalgiából veszik. A '90-es években elsősorban a lányok körében volt népszerű a játék, de napjainkban már a fiúk is kimondottan szeretik.

Nem meglepő módon a modern Tamagocsi azért egyáltalán nem ugyanaz, mint amit az 1990-es években lehetett kapni. Ami nem változott a régi eszközökhöz képest, az a külső: továbbra is egy rikító színű tojás alakú műanyagdobozt kapunk egy kis digitális kijelzővel, valamint gombokkal, ugyanakkor a szoftver sokat okosodott, így a tényleges játéknak a korábbiakhoz képest már sokkal több funkciója van.

 

Most már kapcsolatba léphetsz barátaiddal, lehet WiFi hálózaton keresztül is játszani, valamint le lehet tölteni különböző elemeket az eszközre, vagyis a formailag klasszikus eszköz alaposan felturbózva érkezik 

– nyilatkozta a BBC-nek Priya Jadeja a játék márkamenedzsere. 

A Tamagocsi Magyarországon is annyira népszerű volt a '90-es években, hogy Dunaszekcsőn például kialakították az ország első és a mai napig egyetlen Tamagocsi-temetőjét.

Az alábbi képre kattintva megnézheted galériánkat a '90-es években nálunk is tomboló Tamagocsi-őrületről.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek