Ilyet még nem látott: Magyar Péter rászólt egy árvízi önkéntesre, hogy ne lapátoljon

POLITIK
INSIDER

Szerző IF

Létrehozva: 2024.09.01.

Születésekor csak két évet adtak neki – szeptemberben már az iskolát kezdi SMA Tomika

SMA Tomikát a génterápia óta rengeteg újdonság veszi körbe, most azonban egy igazán izgalmas időszak veszi kezdetét: szeptembertől kezdődik számára az iskola.

Lapunk már többször is beszámolt a 7 éves Galó Tamás Dominikról. A kisfiú egy szörnyű betegséggel, SMA1-es izomsorvadással küzd. Két év után a kisfiú végre megkapta az életmentő génterápiát. Azóta a gyermeket mintha kicserélték volna: végre újra szilárd ételt ehet, sokkal energikusabb, sőt végre valóra válhat az álma és megtanulhat járni is. Most azonban egy újabb kihívás vár rá, hiszen mindjárt iskolába megy.

Tomika már alig várja az iskolát / Fotó: Facebook/Együtt Tomikáért

Két hosszú évnyi várakozás után megtörtént a csoda és sikerült összegyűjteni 700 millió forintot SMA Tomika génterápiájára. A kisfiú Dubajban kapta meg a csodagyógyszert. Édesanyja, Anikó, már a februári indulásukkor is az iskolát emlegette.

Nagyon izgulok, de remélem, hogy minden a legnagyobb rendben lesz és szeptemberben már boldogan és megkönnyebbülve kezdhetjük az iskolát

– mondta munkatársunknak a reptéren.

Szerencsére a kisfiú bátran vett minden akadályt és egy megerősödött Tomika tért haza Magyarországra. A kis hős már hónapok óta készül az iskolára, már a külföldön töltött ideje alatt is erre vágyott.

Tomika nagyon készül az iskolára, remélem, szeptemberben gond nélkül kezdheti is. Nagyon szeret feladatokat megoldani, gyakorolni a betűket. Ha odafigyel, megy is nagyon szépen. A színezésben is sokkal kitartóbb már, sokat ügyesedtek a kezei is

– mesélte az édesanyja pár hónappal korábban.

Azóta sincs olyan nap, hogy ne beszélne róla, ne kérdezné a szüleit, hogy nekik milyen volt az iskola. Az előkészítő feladatokat is lelkesen gyakorolja. A napokban megérkezett Tomika tolltartója is, amibe boldogan pakolta bele a ceruzákat és filctollakat.

Nekem pedig, mint eddig minden újabb hatalmas mérföldkőnél, eszembe jut, hogy a diagnózisnál csak két évet adtak nekünk együtt... És ez a kisfiú most iskolába készül

– árulta el az édesanya.

A kisfiú rengeteget gyakorol / Fotó: Facebook/Együtt Tomikáért

Izgatottan és kicsit félve várom, hogyan vesszük majd az akadályokat, hogyan birkózunk meg az újabb nagy feladattal, hogy tudjuk összeegyeztetni az iskolát a fejlesztésekkel. Biztosan izgalmas időszak lesz, de olyan jó, hogy átélhetjük, csak azt nem tudom, hogyan röpült el így 7 év

– tette hozzá Anikó.

Biztosak vagyunk benne, hogy a talpraesett Tomika az iskolában is megállja majd a helyét, hiszen tudásvágya csillapíthatatlan. Mi sem árulkodna erről jobban, mint hogy már karácsonyra sem játékot kért a Jézuskától, hanem mikroszkópot.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek