Létrehozva: 2024.09.12.
Módosítva: 2024.09.13.

Orbán Viktor elárulta: erre van szükség Európa versenyképességének helyreállításához

A miniszterelnök videóban beszélt a részletekről.

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, csütörtökön Orbán Viktor Luc Frieden luxemburgi kormányfővel tárgyalt. A megbeszélésen szóba került Európa versenyképessége is.

Orbán Viktor Luc Frieden
Orbán Viktor miniszterelnök Luc Frieden luxemburgi miniszterelnökkel tárgyal a Karmelita kolostorban Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

A magyar miniszterelnök a találkozóról most egy videós összeállítást töltött fel a közösségi oldalára. Kiemelte, hogy Európa versenyképessége súlyos hanyatláson megy keresztül, emiatt a helyzet sürgető. Orbán Viktor szerint a magyar gazdaság fejlődéséhez elengedhetetlen, hogy az egész EU versenyképes legyen.

Az Európai versenyképesség súlyos hanyatláson megy keresztül. A helyzet sürgető. Ha bizonyos döntéseket nem hozunk meg sürgősen, akkor a versenyképességünk az Egyesült Államok és Kínával összevetésben megállíthatatlanul hanyatlani fog

- mondta a magyar kormányfő.

„Abban is egyetértettünk, hogy Európának egy új dinamikára is szüksége lenne. Itt érintettük a Nyugat-Balkánt, és megállapítom, hogy az Európai Unió Nyugat-Balkáni irányú bővítése egy olyan ügy, amelyben egyetértés van a két ország között” - fejtette ki Orbán Viktor a Facebook-oldalára feltöltött videójában.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek