Ilyet még nem látott: Magyar Péter rászólt egy árvízi önkéntesre, hogy ne lapátoljon

POLITIK
INSIDER

Szerző IF

Létrehozva: 2024.09.04.
Módosítva: 2024.09.04.

„Arra kért, hogy menjünk be a rendőrségre, mert meg akarják ölni“ – Kétségbeesve keresi családja a 25 éves Istvánt

Már öt napja semmi hír a felvidéki édesapáról. István dolgozni indult Németországba, ám végül menekülnie kellett, egy kamionsofőr szállította vissza Magyarországra, de azóta nem adott magáról életjelet.

Napok óta rendíthetetlenül keresi családja az augusztus 29-én eltűnt 25 éves édesapát. A felvidéki magyar férfi dolgozni ment volna Németországba, ám fuvarozói rátámadtak, így menekülésre kényszerült. Dancs Istvánnak végül szerencséje volt, ugyanis egy kamionos felajánlotta neki a benzinkúton, hogy el tudja őt hozni Hegyeshalomig. A felvidéki fiatal meg is érkezett Magyarországra, ám azóta semmi hír róla és életjelet sem ad magáról.

A férfi már keresi a szlovák rendőrség  Fotó: zachrannysystem.sk

István párja, Letti nagyon aggódni kezdett, amikor hosszabb ideig nem hallott a férfiról, ezért a közösségi médiában kért segítséget az emberektől. Elmondása alapján István akkor ment el otthonról, amikor ő kórházban volt, úgyhogy nem tudja pontosan, hogy gyermeke édesapja kikkel indult útnak.

Pisti interneten talált egy állást Németországban, és éppen oda tartottak. Nem ismerem sajnos a két férfit, csupán a nevüket tudom és azt, hogy magyarországiak voltak. 

– kezdte el mesélni lapunknak Letti, aki azt is elárulta, hogy amikor Ausztriába értek, a párjának el kellett menekülnie a két férfi elől, ugyanis azok az életére akartak törni.

A két férfi meg akarta őt ölni, de ő kihallgatta a beszélgetésüket, megállította az autót, kipattant és elfutott. Meg sem állt a legközelebbi benzinkútig, ami Weibernben volt. Ott elkért egy telefont és hazatelefonált. Arra kért minket, hogy menjünk be a rendőrségre, mert meg akarják ölni. 

– folytatta.

István szerencséjére összefutott egy középkorú magyar kamionossal, aki elvitte magával Hegyeshalomra.

Istvánt kamionnal vitték Hegyeshalomig  Fotó: Facebook

Csütörtök este 18:50-kor beszéltünk vele utoljára, amikor a kamionos messengeréről felhívott minket, de amióta kitették őt a hegyeshalmi kamionközpontban, nem beszéltünk vele. 

– árulta el az aggódó nő.

Helyiektől azonban azt az információt kapták, hogy István két napig a kamionközpontban maradt, ott aludt kint a földön. Végül jött egy személyautó, amibe beszállt és Győr felé indult.

Ma fogják megnézni a kamerafelvételeket, illetve megkeresik a sofőrt, hogy kiderüljön, merre felé is mentek pontosan. Fogalmunk sincs, mi lehet most vele, már mindenre gondoltunk. Reméljük, minél hamarabb előkerül, vagy már úton van haza. 

– zárta mondandóját Letti.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek