INSIDER

Szerző H. A.

Létrehozva: 2024.09.05.
Módosítva: 2024.09.05.

Brutális meleg várható, de talán már közeleg az enyhülés

A hét végére valamelyest csökkeni fog a hőmérséklet.

Az időjárás-előrejelzés szerint csütörtökön továbbra is forró időre készülhetünk, sok napsütéssel: a hőmérséklet akár 36-37 fokig is emelkedhet. Az időjárás száraz lesz, csapadék nem várható. A szél gyenge marad, így a meleg hatása tovább fokozódhat. A HungaroMet Nonprofit Zrt. veszélyjelzésében ismét több vármegye kapott citromsárga riasztást a magas középhőmérséklet miatt.

Továbbra is brutális melegre kell felkészülni / Fotó: met.hu / Országos Meteorológiai Szolgálat

Pénteken sok napsütés várható, de helyenként előfordulhat egy-egy zápor vagy zivatar. A hőmérséklet maximuma általában 30 és 35 fok között alakul, mialatt az ÉK-i szél megélénkül.

 

Szombaton napos időre van kilátás gomoly- és fátyolfelhőkkel, de néhol erőteljesebb gomolyfelhők is kialakulhatnak, amelyek záporokat vagy zivatarokat hozhatnak. A keleti, délkeleti szél több helyen megélénkül. A hőmérséklet csúcsa 28 és 33 fok között várható.

 

Vasárnap sok napsütésre készülhetünk, amit gomolyfelhők zavarnak majd. A délutáni órákban helyenként záporok és zivatarok is kialakulhatnak. A hőmérséklet csökken: délután 26 és 34 fok között alakul - írja a Köpönyeg.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek