INSIDER

Szerző WM

Létrehozva: 2024.09.23. 07:32
Módosítva: 2024.09.23. 08:28

Orbán Viktor: Magyarország 1:0-ra nyert az árvízzel szemben

Hétfőn reggel ismét árvízinfót tart Orbán Viktor, aki beszámol az árvíz elleni védekezés legfrissebb fejleményeiről.

A 2024-es árvízi védekezés elérte a tizenegyedik napját Magyarországon. A miniszterelnök hétfő hajnalban is az árvízi védekezés miatt életre hívott operatív törzs ülésén kezdte a napot. Orbán Viktor az ott elhangzottakról adott tájékoztatást az árvízinfón. 

ORBÁN Viktor
Orbán Viktor minden reggel az árvízinfón ad tájékoztatást Fotó: Koszticsák Szilárd

A kormányfő arról azzal kezdte a tájékoztatást, hogy már a vége felé jár az árvízi védekezés. Jó hírnek nevezte, hogy továbbra sem jeleztek a szakemberek jelentősebb csapadékot. Tudatta, hogy a számítások szerint délben tetőzik az árhullám Bajánál, és szintén jó hínek nevezte, hogy a felső szakaszon gyorsabb az apadás a vártnál.  

A vasárnapi napra visszatekintve Orbán Viktor azt mondta, hogy 706 kilométeren védekeztek, ebből 223 kilométeres szakaszon volt harmadfokú a készültség. Jelentősen csökkent a védekezésben részt vevők száma tegnapra, összesen 1,9 millió homokzsákot használtak fel.

A konkrét településeket érintve a miniszterelnök arról beszélt, hogy Kisapostagon is apad már a víz. Orbán Viktor kiemelte, hogy Baján a védmű teljes hossza 2750 méter, sok az önkéntes és nagy az összefogás a településen. Elhangzott, hogy egy olajfolt van Dunaújvárosnál, de az fel lesz számolva. 

Az árvíz esetében az eredmény minősít 

- mondta Orbán Viktor. A Dunán lévő tetőzés nem haladta meg a korábbi rekordot, de a Lajtán igen. Ott az ideiglenes víztározó segített - tette hozzá. Nem okozott nagy problémát az együttműködés az önkormányzati és az állami szint között. 

Újságírói kérdésre Orbán Viktor elmondta, hogy 5 milliárd forint lehet a mostani árvízvédelmi kiadás.

Egy másik kérdésre úgy felelt, hogy Magyarország 1:0-ra nyert a dunai árvízzel szemben. Jól felkészült szakemberekkel találkozott, és senki sem alibizte el ezt a munkát. 

A hétfő reggeli árvízinfó visszanézhető az alábbi videón:

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek