INSIDER

Szerző K. D. R.

Létrehozva: 2024.09.13.

Péntek 13: itt a leleplező igazság erről a babonás napról, amitől mindenki retteg

Ez mindent megváltoztat! Kiderült, hogy a numerológia és az asztrológia szerint igazából a péntek és a 13-as szám is szerencsét hoz. Bár a péntek 13 jelensége ma már a balszerencsével és a babonákkal van átitatva, valójában ez a dátum hihetetlen szerencsét hozhat neked.

Bár az elmúlt évek babonái és balszerencsés jövendölései beárnyékolták azokat a péntekeket, melyek 13-ra esnek, valójában egészen mást hozhat ez a nap. A legtöbben azt gondolják, hogy péntek 13 egy fekete nap a naptárban, hiszen a péntek már az ókortól kezdve balszerencsés napnak számított. A számmisztika szerint azonban a 13-as szám valójában egy pozitív, szerencsés szám, a mágia és az asztrológia pedig a pénteknek tulajdonít pozitív erőket.

péntek 13
Sokan félnek a péntek 13-tól, pedig valójában igazi szerencsét is hozhat  Fotó: Alvaro Atalaya/Shutterstock

Ezért tartják balszerencsésnek a péntek 13-at

A keresztény hagyomány szerint Jézus pénteken halt meg, és az isteni igazságszolgáltatás egyesek szerint ezen a napon sújt le a leggyakrabban, innen ered a péntek egyik negatív vonzata. A 13-as szám ugyancsak sok kultúrában baljós. Az egyik legismertebb történet szerint Jézus utolsó vacsoráján 13-an ültek az asztalnál, közülük a 13. vendég, Júdás árulta el Jézust. A skandináv mitológiában is rossz ómen a 13-as szám, ugyanis Loki, a cselszövő isten 13. vendégként jelent meg egy vacsorán, ami katasztrófához vezetett. De a péntek és a 13-as szám összekapcsolása valójában egy régi történelmi eseményhez köthető: 1307. október 13-án, pénteken tartóztatták le IV. Fülöp francia király parancsára a templomos lovagokat, akik állítólagos eretnekségük miatt aztán életükkel fizettek. Ez a dátum sokak szerint a péntek 13. balszerencséjének egyik alapja. Na de itt jön a csavar: a numerológia és az asztrológia ugyanis egészen mást mondd erről a bűvös számról.

péntek 13
Sok olvasónknak van pozitív tapasztalata a 13-ra eső péntekekről  Fotó:  Shutterstock (illusztráció)

Valójában az egyik legszerencsésebb nap lehet?

A numerológiában a 13-as szám a növekedés és az átalakulás száma, az asztrológiában és a mágiában pedig a péntek egy olyan nap, amikor a „nagy Istennők” előtt tisztelgünk, mint például Vénusz. Ezért is van az, hogy a péntek 13-at a múltban tökéletes alkalomnak látták a nőiség, a nők erejének, a szerelemnek a megünneplésére. Szóval ahelyett, hogy félnénk a péntek 13-tól, ez egy kivételesen szerencsés nap is lehet, amikor bevonzhatjuk a jót. Sokan meg is tapasztalták már a péntek 13 pozitív erejét. Több olvasónk is arról számolt be, hogy neki ez a nap mindig szerencsét hoz.

Nem vagyok babonás, mindig szerencsés volt eddig a péntek 13

Nekem több fekete cicám is van, így egyáltalán nem vagyok babonás. Sőt, péntek 13-kor mindig kifejezetten jó napom van"

Nekem eddig ez a nap mindig szerencsét hozott!

– írták olvasóink az erről szóló Facebook-posztunk alá. 

Mindez azt bizonyítja, hogy lehet valami abban, hogy a péntek 13 pozitívabb nap, mint gondoltuk. Vannak azonban olyan olvasóink is, akik az ellenkezőjét tapasztalták meg saját bőrükön, például a 13-as számmal kapcsolatban.

A 13-as számot és mindent, ami ahhoz köthető gyűlölök. Nem hittem benne, de beköltöztem egy 13-as számú házba. Nem kellett volna...

– írta az egyik kommentelőnk. Belegondolni sem merünk, hogy mi állhat a történet hátterében. Minden esetre azzal semmiképpen sem lesz jobb az életünk, ha minden pénteken, ami 13-ra esik begubózunk és hét lakat alá zárjuk magunkat, nehogy valami rossz dolog történjen. Próbáljunk inkább arra gondolni, hogy bizonyos szempontok alapján ez egy kivételesen szerencsés nap is lehet.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek