Ilyet még nem látott: Magyar Péter rászólt egy árvízi önkéntesre, hogy ne lapátoljon

POLITIK
Létrehozva: 2024.09.17.

„A kisfiam makk egészséges!” – hazatért a kórházból a rákos kismama, Vivien és kisfia

4 nap után elhagyhatta a kórházat Vivien és kisfia Olivér, hogy végre Krisztiánnal megkezdhessék közös életüket, immáron családként. Bár a rákos kismama legyengült immunrendszerének a szülés nem volt épp sétagalopp, mégis Olivér születésére élete legcsodálatosabb pillanataként emlékszik vissza.

Vivien 20 hete volt várandós, amikor megtudta, hogy nyirokrákban szenved. A rákos kismama és férje, Krisztián szinte sokkot kaptak, ám nem hagyták, hogy a várakozás örömteli heteit beárnyékolja a szörnyű diagnózis. A fiatal nő azonnal megkezdte a szükséges terápiát, mely a tudománynak hála, a terhesség alatt nem befolyásolta a kis Olivér egészségét, ám Viviennek esélyt ad a gyógyulásra. Vivien és Krisztián kisfia szeptember 10-én született meg megajándékozva szüleit a semmivel össze nem hasonlítható boldogsággal.

rákos kismama
Vivi,a rákos kismama és kisfia, Olivér Fotó: Saját

Vivien terhességét egy egész orvosi team követte nyomon a terhesség és a rák miatt, az édesanya és a pici egészsége érdekében, így amikor kiderült, hogy a rákos kismama elkapott egy felső-légúti fertőzést, azonnal meghozták a döntést: burokrepesztéssel megindítják a szülést.

Nem volt egyszerű, mert az alapból is gyenge immunrendszerem még a fertőzés is gyengítette

 — kezd bele a szülés történetébe Vivien, aki dacolt a rák kockázatával és végső erőtartalékait is bevetve csinálta végig a szülést, holott elmondása szerint többször úgy érezte, nem bírja tovább.

Abban a pillanatban, ahogy kibújt a pici, minden fájdalmam megszűnt. Szavakkal leírhatatlan érzés a karodban fogni a gyermeked

 — meséli Vivien, akinek a legnagyobb szívfájdalma az, hogy a korábban kapott kemoterápia miatt nem szoptathat, így ebből a meghitt élményből a kicsi és ő is kimarad, ám, ahogy ő is fogalmaz a legfontosabb az, hogy Olivér egészséges.

szülés
Krisztián oroszlánrészt vállal Olivér gondozásában Fotó: olvasói

 

A kisfiam makk egészséges és most ez a legfontosabb!

 — fejezi ki örömét Vivien, aki egyelőre még nem tudott felépülni a szülés után, hiszen az alap betegség, a kezelések és a fertőzés alapból is legyűrték az immunrendszerét. A fiatal anyuka a kórházban és otthon is többször rosszul lett, mert vészesen leesett a vérnyomása, így egyelőre férje, és a nagyszülők segédkeznek a kis Olivér gondozásában. Krisztián sokat edződött amióta kiderült Vivien betegsége, ugyanis korábban egyáltalán nem bírta a nyomasztó kórházi közeget. Az édesanya azonban büszkén mesélte, hogy férje a szülés során végig mellette volt és fogta a kezét, mára pedig gondoskodó családfő lett belőle, aki bármit megtenne fiáért és feleségéért. Vivien 23-án megy kivizsgálásra és kezelésre, ekkor fogja megtudni, hogy tovább zsugorodott-e a daganat a kezelés mentes 1 hónapban.

szülés
Szerencsére Olivér egészséges mint a makk Fotó: olvasói

 

Most próbálok Olivérre fókuszálni. Szerencsére nagyon jó baba. Szépen eszik, és nyugodtan alszik, csak akkor nyöszörög, ha éhes. Már voltak apró mosolyok is

 — idézi fel a bensőséges pillanatokat az édesanya, aki azért szeretné megosztani történetét a nyilvánossággal, hogy sorstársaival tudassa, mindig van kiút még a legnehezebb helyzetekből is.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek