Létrehozva: 2024.09.19. 14:46

Eddig ezeket az utakat kellett lezárni az árvíz miatt – Itt a lista!

A 2013-ashoz hasonló, annál egy kicsivel kisebb mértékű, de így is rekordokat döntögető áradással küzd jelenleg az ország több települése. Mutatjuk, eddig mely utak estek el az árvíz miatt.

A Duna magas vízállása miatt több autóutat, alagutat, rakpartot és kerékpárutat kellett már lezárni. Mutatjuk a jelenlegi állapotokat a fővárosban és a folyó menti településeken! Íme az árvíz miatt lezárt utak aktuális listája.

MK__4001 árvíz
Mutatjuk, eddig mely utak estek el az árvíz miatt (Fotó: MK / Ripost)

Árvíz miatti forgalmi változások Győr-Moson-Sopron vármegyében

A 14-es főúton található Vámosszabadi ártéri hidat és ezzel együtt a határátkelőhelyet is lezárták. A lezárás érinti a teljes közúti forgalmat, így az autósok Győr-Moson-Sopron vármegyében az M15-ös autóutat, Komárom-Esztergom vármegyében pedig a 13-as főúti Monostori-hidat használhatják kerülőútként.

Lezárások Pest vármegyében

Lezárták a 11-es főutat Leányfalu átkelési szakaszán, a 27-es és a 28-as km között,

  • a 11-es főutat teljes szélességében lezárták Dömösnél, a 46-os és a 49-es km között.
  • a 11-es főúton, Pilismarót térségében árvízvédelmi munkákat végeznek. Az 51-es és az 53-as km között csak a fél útpálya járható.
  • Emellett lezárják a Tahitótfalu-Kisoroszi közötti útszakaszt a 13-as és a 15-ös km között.

Leginkább a Duna menti kerékpárutak és komphoz vezető utak nem járhatók, így

  • a Vác-Sződliget kerékpárút, az 1-es és az 5-ös km között,
  • Szentendre közelében a Budapest-Szentendre EV6 kerékpárút, a 2-es és a 3-as km között,
  • és a Megyeri híd alatti kerékpárút is le van zárva.

A kompokhoz vezető utakat is le kellett zárni

  • Zárva van a Dunakeszi-Horányi komphoz vezető út,
  • a Szentendre-Szigetmonostori révhez vezető út,
  • Szigetmonostor-Határcsárdai komphoz vezető út,
  • Leányfalu-Pócsmegyeri komphoz vezető út,
  • Dunabogdányi hajóállomáshoz vezető út.

 

8G0A4892
Árvíz: a rakparton turisták gyönyörködnek az áradó Dunában Budapesten (Fotó: Ripost)

Közúti forgalomkorlátozások Budapesten

A Budai és a Pesti alsó rakpartot teljes hosszában lezárták a forgalom elől. Lezárták a Margitsziget mindkét bejáróját is. Lezárták a Clark Ádám téri gyalogos és kerékpáros aluljárót is, ahogy a III. kerületben a Királyok útját az Emőd utca és a Pünkösdfürdő utca között. Zárva van a Hajógyári-sziget is, amely árvíz esetén ártérként is funkcionál. A fővárost érintő további lezárások, korlátozások ITT olvashatók.

Komárom-Esztergom vármegye

A 10-es főúton, Süttő és Neszmély között lezárták a 62-es és a 67-es km közötti szakaszt. Ezen kívül a 11-es főutat teljes szélességében lezárták Esztergom nyugati határában, a 67-es és a 72-es km között. Kerülni a 111-es főút felé lehet. Nem járható emellett az Esztergom-országhatárhoz vezető út az 1-es km környezetében, a Mária Valéria híd közelében és lezárták Dunaalmáson a hajóállomáshoz vezető bekötőutat, illetve a vasútállomáshoz vezető utat. Ezen kívül a 117-es főúton, Esztergom térségében, a 10-es és a 14-es km között ugyancsak 60 km/h sebességkorlátozást rendeltek el.

Bács-Kiskun vármegye

60 km/h sebességkorlátozást rendeltek el az 55-ös főúton, Baja és Pörböly között. Az 51-es főúton, Baja és az M9-es autóúti csomópont között, szeptember 19-én, csütörtökön, 19 órától lesz érvényben 60 km/h sebességkorlátozás, hasonló forgalomkorlátozást vezetnek be az 51144-es jelű, Baja és Szeremle közötti összekötőúton, szintén szeptember 19-én, csütörtökön, 19 órától.

Csütörtökön újabb fő- és mellékutakon léphet életbe teljes lezárás

Vác környékén, elsősorban a Dunakanyarban, Pest vármegye keleti oldalán várhatóak korlátozások szeptember 19-től, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. tájékoztatása szerint. A 12-es főút Vác és Verőce közötti szakaszán 5 órától várható lezárás, a 2-es főúton Sződligetnél csütörtök délelőtt teljes lezárás is lehetséges.

Komp helyett kishajó közlekedik Mohácsnál

Komp helyett kishajóval szállítják az utasokat Mohács és Újmohács között csütörtöktől. Járművekkel az árhullám elvonultáig nem lehet átkelni – közölte a mohácsi révhajózási társaság csütörtökön. A Mohácsi Városgazdálkodási és Révhajózási NKft. közleményében felhívták a figyelmet arra, hogy az intenzív áradás miatt a közlekedési körülmények óráról órára változhatnak, ezért az aktuális helyzetről érdemes az utazás előtt tájékozódni. A Liget komphajó helyett közlekedő, járműveket nem szállító kishajó egyelőre menetrend szerint szállítja az átkelőket – közölték.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek