Ilyet még nem látott: Magyar Péter rászólt egy árvízi önkéntesre, hogy ne lapátoljon

POLITIK
Létrehozva: 2024.09.15.
Módosítva: 2024.09.16.

A hatóságok felkészültek az árvíz elleni védekezésre

Az ország minden területén készen állnak az árvíz érkezésére.

"Jön az ár, de mi készen állunk! Az eredményes védekezés feltétele a fegyelmezett munka és a jó szervezettség!" – e szavakkal vezette fel Facebook-videóját Nagy István agrárminiszter, aki a bejegyzésben elárulta: "Minden idők legnagyobb árvize fenyegeti Mosonmagyaróvárt és Szigetköz térségét. A Duna és a Lajta vízgyüjtő területein megnövekedett a lehullott csapadék mennyisége. Rohamosan közeledik felénk az ár, ezért a vízügyi szakemberek és a katasztrófavédelem munkatársainak munkájára most megfeszítetten szükség van."

Hozzátette: 

Nagyon fontos a fegyelmezettség. Csúcsközeli állapotok várhatók, a 2002-es árvízszintek várhatóak.

Ezt követően ismertette, pontosan milyen módon, milyen intézkedésekkel védik meg Mosonmagyaróvárt, majd azzal folytatta:

"Azt kérik a szakemberek, hogy legyünk készenlétben! Akkor, amikor az önkéntesekre, minden dolgozó kézre szükség lesz, akkor megadják a lehetőséget mindenkinek ahhoz, hogy kivegye a részét, hogy megvédjük értékeinket, megvédjük lakhelyeinket, ahol élünk."

Később egy másik posztban pedig így fogalmazott:

Minden hivatali program lemondva! Most a gátakon a helyem. Az élet és értékvédelem a legfontosabb.

A kormányszóvivő már a gátakon

Vitályos Eszter komrányszóvivő a Facebook-oldalán tett közzé egy Facebook-videót, melyből kiderült: ő már Leányfalun van, tölti a zsákokat, maga is segédkezik az árvíz elleni védelemben. "Megkezdtük az árvízi védekezést! Köszönjük minden önkéntesnek és hivatásos szakembernek a kitartó munkát! Várunk mindenkit a gáton" – írta posztjában.

Így védekeznek Szobon, Nagymaroson, Kismaroson

Rétvári Bence az árvíz elleni védekezés több pontjáról is bejelentkezett, ellenőrizte, hogy zajlanak az előkészületek. Nagymarosról szombaton a következőket írta: "helyükre kerültek az első mobilgát elemek, a napokban a többi is beépítésre kerül".

Árvízi védekezés Kismaroson: "folyamatos az adatok figyelése, indul a védművek építése".

Szob: zajlik az uszoda alsó helyiségeinek biztosítása.

Teljes erővel zajlik az árvíz elleni védekezés

"Teljes erővel zajlik az árvíz elleni védekezés, miután elindult az áradás a Dunán. A vízügyi szakemberek 8 méter körüli tetőzésre számítanak" – olvasható Magyarország Kormányának Facebook-oldalán, ahol számos fotót is összegyűjtöttek a védekezés előkészületeiről.

Orbán Viktor: "A neheze csak most jön, de meg fogjuk csinálni!"

A miniszterelnök pedig a következőket tette közzé: "Felkészültünk az árvíz elleni védekezésre. A neheze csak most jön, de meg fogjuk csinálni!"

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek