Ilyet még nem látott: Magyar Péter rászólt egy árvízi önkéntesre, hogy ne lapátoljon

POLITIK
Létrehozva: 2024.08.30.

Ukrajnai háború: a donbászi front összeomlik, menekülnek az emberek

Az ukrán katonák és politikusok megdöbbentek, nem értik Oroszország gyors áttörését.

A helyzet nem nagyon rossz, hanem sz*r – írta a front közeléből Jana Skhidna ukrán aktivista, aki a 110. dandárral együtt tart a kelet-ukrajnai Pokrovszk városába. Pokrovszkból naponta egyszer 14 óra 10 perckor egy vonat indul a lengyel határ közelébe. A peronon barátok, ismerősök, rokonok könnyek közt búcsúznak el egymástóltudósít a helyszínről a Tagesschau

Az ukrán katasztrófavédelem egy lerombolt szálloda romjai között keres túlélőket - Fotó: AFP

Egy 38 éves férfi az újságnak azt mondta: 

A hadseregünknek nem kellett volna Kurszk felé támadnia. Jobban jártunk volna, ha megvédenek minket.

A Bild pénteken arról számolt be, hogy az orosz hadsereg néhány órán belül elfoglalt legalább két, de legfeljebb négy falut az ukrán Pokrovszk városától keletre, és rövid csata után bevette Novohrodivka városát

A Financial Times szerint a donyecki régióban történt orosz frontális áttörés miatt a kritikusok azzal vádolják a kormányt, hogy harcedzett katonák ezreit telepíti Kurszkba, ami meggyengíti Ukrajna védelmi pozícióit. A lap jelentése szerint az orosz erők már csak 8 kilométerre vannak a stratégiailag fontos Pokrovszk várostól.

A Védelmi Bizottság ukrán helyettese, Marjana Besuhla szerdán megerősítette, végzetes a helyzet: „A Pokrovszktól délre fekvő Novohrodivka városát néhány napon belül elfoglalták az oroszok. A Novohrodivka előtti védvonalak üresek voltak."

Szó szerint ezt írta X-nek: Kivonják az egységeket, eltávolítják a parancsnokokat, emberek halnak meg, több száz négyzetkilométernyi ukrán földet veszítünk el – városokat, falvakat, bányákat, ásványokat, történelmet.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek