Ilyet még nem látott: Magyar Péter rászólt egy árvízi önkéntesre, hogy ne lapátoljon

POLITIK
INSIDER

Szerző K. C.

Létrehozva: 2024.08.26.

Újabb nagy segítség érkezik a magyar családoknak, szeptembertől igényelhető

A magyar kormány számára a családok jóléte az első.

A vidéken élő kisgyermekes családokat érintő jó hír, hogy azok a munkába visszatérő szülők, akiknek gyermekei szeptember 1-től bölcsődébe járnak, újra támogatást igényelhetnek a bölcsődei térítési díjhoz.

Happy,Parents,With,Small,Daughter,Shopping,In,Supermarket.
Fotó: Drazen Zigic /  Shutterstock

A támogatást most először azok a bölcsődei ellátásra vagy napközbeni gyermekfelügyeletre jogosult szülők is igénybe vehetik, akik gyermeküket önkormányzati fenntartású bölcsődében helyezik el, valamint továbbra is jogosultak a támogatásokra azok, akiknek gyermekei mini bölcsődét, munkahelyi bölcsődét vagy napközbeni gyermekfelügyeletet vesznek igénybe.

A vissza nem térítendő támogatást az EU-s feltételek szerint a vidéken élők vehetik igénybe. A kiemelt projekt megvalósítója a magyar államkincstár, így a támogatási kérelem is a MÁK honlapján nyújtható be.

Az EFOP Plusz-6.3.1-23 „Kisgyermeket nevelők munkaerő-piaci visszatérésének célzott támogatása” projekt keretében nyújtandó vissza nem térítendő támogatást az EU-s feltételek szerint a vidéken élők vehetik igénybe. A kérelmeket szeptember 2-tól lehet benyújtani a Magyar Államkincstáron keresztül: https://e-kerelem.mvh.allamkincstar.gov.hu/enter/ebolcsi/

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek