Fanatikus Ukrajna-párti merénylő akarta megölni Donald Trumpot

KÜLFÖLD
Létrehozva: 2024.08.19.
Módosítva: 2024.08.19.

Százezrek élvezik az ünnepi programokat - ma és holnap még több tucat esemény közül választhatunk - képgaléria!

Százezrek ünneplik Magyarország születésnapját, megteltek a fővárosi rendezvényhelyszínek. Országszerte színes és színvonalas programok közül lehet válogatni.

Már a négynapos hosszú hétvége első két napján is százezrek vettek részt Budapesten és vidéken azon a több száz programon, amit Magyarország születésnapja alkalmából szerveztek. Megnyitotta kapuit az Ízek Utcája és a Csárdafesztivál is. A Tabánban nagy érdeklődés mellett zajlanak a koncertek, a Bazilikánál pedig a világhírű Mandoki Soulmates koncertezett 18-án este. 

MK__0600
Magyarország születésnapjára megteltek a főváros utcái emberekkel Fotó: Ripost

A négynapos ünnep legnagyobb attrakciója a kedd esti tűzijáték lesz, mely Európa legimpozánsabb tűz- és fényjátéka 1300 drónnal és 45 ezernél is több rakétával. A Duna fölötti show, ami öt kilométer hosszan nyúlik el, a szervezők ígérete szerint minden eddiginél látványosabb lesz.
És persze nem utolsósorban: olcsó a sör!
Magyarország születésnapján a rengeteg ingyenes program mellett az ünnepi büfékben 380 forintért vehetünk egy korsó csapolt sört és a Csárdafesztiválon minden standnál lehet 1500 forintos egytálételt kapni. Megkóstolhatjuk az Ország tortáját - cukormentes változatban is - és az Ország kenyerét. A Szent István Nap Bisztrók, azaz a SZIN Bisztrók kínálata a szokásosnál jóval alacsonyabb áron elérhető. Az ásványvíz 200, a kóla 350, a bécsi perec pedig 300 forintért vásárolható meg.
A Szent István-napokon kiemelt figyelmet fordítottak a szervezők arra, hogy minél többen részt vehessenek a programokon és mindenki megtalálja az érdeklődésének megfelelőt. Körülnézve az első két napon Budapesten, úgy tűnik, ez sikerült is, hiszen mindenhol jókedvű embereket láttunk és mindenütt sokan voltak, de mivel nagyon sok programlehetőség van, sehol sincsen tömeg. Augusztus 19-én és 20-án még élvezhetjük a számos helyszín kínálta lehetőséget, hogy aztán 20-án este 9 órakor Európa legnagyobb tűzijátéka tegye fel az i-re a pontot. Aki nem tudja személyesen megtekinteni, az a Duna Televízió élő adásában élvezheti a fények játékát. 

Nézd meg vasárnap készült képeinket a programokról!

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek