INSIDER

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.08.28.

Felejthetetlen zenei élmény: neves fellépőkkel érkezik az év jazzfesztiválja

Háromnapos jazzfesztivált rendez a műfaj hazai képviselőinek részvételével a Szakcsi Rádió. A közmédia április végétől hallható online jazzrádiójának élő zenei eseményére, a Szakcsi Rádió Jazz Fesztiválra augusztus utolsó hétvégéjén várják az érdeklődőket.

Szerző Ripost

Részesei lehetünk egy felejthetetlen három napos fesztiválnak. A Szakcsi Rádió Jazz Fesztivált augusztus 29-30-31-én rendezik meg a Veszprém vármegyei Salföldön és élőben is hallgatható a Szakcsi Rádióban. A Bartók Rádióban egy későbbi időpontban lesznek hallhatók a helyszínen rögzített koncertek.

A Szakcsi Rádió Jazz Fesztivált augusztus 29-30-31-én rendezik meg Kép: MTVA

Neves fellépők várhatók a fesztiválon 

A fiesztán olyan hazai jazzelőadókkal találkozhatnak, mint a nyitóestén zenélő Stankiewicz – Fekete-Kovács Quintet, vagy a második napon Lukács Miklós – Szakcsi Lakatos Róbert Duó, illetve két ikonikus jazz zenész kollaborációjaként a Borbély – Dresch Quartet. A zárónapon a Balázs Elemér Group szórakoztatja majd a helyszínre látogató közönséget. 

A Balázs Elemér Group is fellép a Szakcsi Rádió jazzfesztiválján Fotó: Facebook

„Ez csak a kezdet”

Bár még csak néhány hónapja kezdte meg működését a Szakcsi Rádió, máris komoly mérföldkövet jelentő eseményhez érkezik.

Nagyon fiatal a Szakcsi Rádió, hiszen április végétől hallható, és máris mérföldkőhöz érkezünk a jazz fesztivállal. Mindez azt mutatja, hogy jó úton járunk. Bízom benne, hogy ez csak a kezdet, hogy a fesztivállal sikerül hagyományt teremtenünk és minden évben, hasonló időpontban, még több fellépővel tudjuk megrendezni az eseményt

– mondta a Szakcsi Rádió főszerkesztője, Esztergályos Máté az M1 Ma reggel című műsorában. Megköszönte Gőz László, a rádió szakmai grémiumi tagjának, a hazai jazz élet meghatározó alakjának a fesztivált szervezésében nyújtott segítségét.

Esztergályos Máté a fesztivál kapcsán kiemelte annak fontosságát, hogy a rádió ezzel találkozási lehetőséget biztosít élőben is az éterben hallható zenei formációkkal, előadókkal. A jazz fesztivál célja a Szakcsi Rádióéval összhangban, hogy összefogja a jazz műfaj minden szereplőjét, továbbá megjelenési lehetőséget biztosítsunk számukra és a fiatal tehetségeknek is, mindezt úgy, hogy minél szélesebb körhöz eljuttassák a jazz zenét.

A Szakcsi Rádió Jazz Fesztiválról további részletek az esemény Facebook-oldalán találhatók. 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek