Fanatikus Ukrajna-párti merénylő akarta megölni Donald Trumpot

KÜLFÖLD
INSIDER

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.08.16.
Módosítva: 2024.08.16.

A klasszikus zenei élmények sem maradhatnak el az államalapítás ünnepén

Három napon át a komolyzene hangjai járják be a Filozófusok kertjét.

A Magyarország születésnapját ünneplő rendezvénysorozat keretében, három napon át a komolyzene hangjai járják be a Filozófusok kertjét. A Gellért-hegy ikonikus helyszínén olyan ismert zenekarok lépnek fel, mint a Danubia Szimfonikus Zenekar, a Szent István Király Szakgimnázium Fúvószenekara, a Modern Art Orchestra és Dés László. A programokat a Panorama Classical zenei szerkesztője, Gőz László ismertette a Szent István Nap nagykövetével, Szente Vajkkal.

Három napon át a komolyzene tölti be a Filozófusok kertjét (Fotó: Váraljai János – Képünk illusztráció)

A Panorama Classical évek óta a Szent István Nap látogatóinak kedvence, hiszen mesteri módon ötvözi a komolyzenei élményeket a természetközeli piknikek idilli hangulatával. A szervezők  idén is változatos programokkal igyekeznek a közönség kedvében járni. Ezúttal egy retrospektív filmzenei utazásra invitálnak, amelynek köszönhetően a némafilm időszakából származó dallamok mellett kevésbé ismert kompozíciók és filmes világslágerek is felcsendülnek.

A rendezvénysorozat augusztus 18-án a Szent István Király Szakgimnázium Fúvószenekarának előadásával veszi kezdetét, az est fénypontja pedig a Modern Art Orchestra fellépése lesz, Dés László világhírű zeneszerző vendégszereplésével, aki a jazz által ihletett filmzenéivel varázsolja el a közönséget. Másnap a Danubia Szimfonikus Zenekar a klasszikus filmzenék világába kalauzolja a hallgatóságot: műsorukban olyan ismert dallamok is szerepelnek, mint az 80 nap alatt a Föld körül főcímdala vagy a Star Trek alaptémája. Ez a nap különleges élményt kínál mindazoknak, akik az élőzene által szeretnék újraélni a filmek nyújtotta varázst.

Augusztus 20-án, Magyarország születésnapján a komolyzenei produkciók mellett interaktív programok is várják a vendégeket. A foglalkozások keretében a gyerekek és a felnőttek is megismerkedhetnek a fúvószenekarok történetével, régi hangszerekkel, sőt, kipróbálhatják azt is, hogyan kell hangszert építeni. A napot a Magyar Honvédség Zenekarának koncertje zárja, amely a nemzeti ünnephez méltó hangulatot teremt.

Gőz László, a Budapest Music Center vezetője és a Panorama Classical zenei szerkesztője elmondta: a Szent István Nap páratlan lehetőséget biztosít arra, hogy a közönség meghallgathassa hazánk legkiválóbb komolyzenei és filmzenei előadóit, ráadásul teljesen ingyen. „A magyar zenei élet csúcsteljesítményeit hozzuk el a közönségnek, olyan produkciókkal, amelyek nemcsak a zeneértőket, hanem mindenkit lenyűgöznek majd. A Filozófusok kertje különleges atmoszférával bír, amely tovább fokozza ezt a zenei élményt” – fejtette ki.

Ünnepeljük együtt az államalapítás ünnepét, Magyarország születésnapján! Részletes információk az ünnepségsorozat folyamatosan frissülő honlapján és a Szent István Nap hivatalos mobilalkalmazásában érhetők el.

Rengeteg érdekesség kiderül Gőz László és Szente Vajk, a Szent István Nap nagykövetének beszélgetéséből – nézd meg az alábbi videót!

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek