Ilyet még nem látott: Magyar Péter rászólt egy árvízi önkéntesre, hogy ne lapátoljon

POLITIK
INSIDER

Szerző K. D. R.

Létrehozva: 2024.08.19.

Nem hiszed el, miben fürdesz! Erről nem árt, ha tudsz, mielőtt a tavakban úszol - Videó!

Ismét érdekes vizsgálatot hajtott végre Gyuris Rita, növényorvos. A Plantprotecting Rita néven ismert hölgy a TikTok-on döbbenti meg követőit mikroszkópos vizsgálataival, amiben bemutatja, mennyi baktérium és gomba van a pénzen, a BKK-n, vagy ez esetben épp a tavakban.

Gyuris Rita érdekesebbnél érdekesebb kísérletekkel kápráztatja el nézőit a TikTok-on, mikroszkópja segítségével ugyanis meg tudja mutatni, hogy milyen gombák és baktériumok találhatóak gyakran használt dolgainkban. Most éppen azt vizsgálta meg egy kémcső segítségével, hogy mi él a tavakban, mikroszkópikus szemmel. 

Mikroszkóp alá vetette Rita az édesvizet  Fotó: TikTok/plantprotecting

„Eddig se mentem be szívesen élővízbe, de ezután biztos nem fogok"

A követők lesokkolódtak, látva, mi minden él egy kémcsőnyi, tóból mert vízben. Gyuris Rita nem árul zsákbamacskát, őszintén mutatja meg, miképpen mozgolódnak a mikroszkóp lencséi alatt a kis kerekesférgek és sárgás moszatok. 

A kerekesféreg szinte minden természetes vízforrásban megtalálható, de leginkább az édesvizekben. Vízitörmelékekkel táplálkozik és ha kiszáradna a tó, akkor is nagyon sokáig fent tud maradni

– részletezi a növényorvos a videója közben.

„A sárgás moszatok édes és sós vízben is előfordulhatnak, nagyon hasznos élőlények. Nem kell félni tőlük" – hangsúlyozta Gyuris Rita, de a követők kedvét ez nem hozta meg az élő vízben való fürdéshez. 

Hát köszi, többet nem megyek természetes vízbe, csak medencébe

– írta az egyik néző, akit Plantprotecting Rita megnyugtatott, hogy ivóvízben ezek nem találhatóak meg, így a csapvízzel feltöltött medencékben biztonságban érezheti magát. A növényorvos arra a kérdésre is válaszolt, hogy mitől olyan hasznosak ezek a kis élőlények. Gyuris Rita szerint tisztítják a vizet, lebontják az algákat és a moszatokat, és valószínűleg a Balatonban is ugyanezeket találná meg, ha megvizsgálná. Bár ezek a kis élőlények mikroszkóp alatt nem túl bizalomgerjesztőek, valójában semmit sem tapasztalunk belőlük és szükség is van rájuk. De a videó megnézése után garantáltan más tudattal fog belemenni mindenki a Balatonba vagy a Velencei-tóba. 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek