Fanatikus Ukrajna-párti merénylő akarta megölni Donald Trumpot

KÜLFÖLD
Létrehozva: 2024.08.16.
Módosítva: 2024.08.16.

Elképesztő mennyiségű program közül választhatsz a Szent István-napokon országszerte

Az ország valamennyi nagyvárosában, de a kisebb településeken is készülnek augusztus 20-ra. A Ripost összeszedte, hogy milyen programok közül választhatsz országszerte a Szent István-napokon.

Augusztus 20-a a magyar nemzet legnagyobb ünnepe határon innen és túl. Ennek megfelelően készülnek is erre sokfelé, talán nincs is olyan település, ahol ne emlékeznének meg hazánk születésnapjáról. Most megmutatjuk, hogy az országban mennyi és milyen színvonalas programból választhatsz. Az összeset felsorolni persze nehéz volna, a legérdekesebbek közül válogattunk.

CM20230820_Debrecen_Virágkarnevál_táncol a város_virágkocsi_HAON (33)
A Debreceni Virágkarnevál is nagy élmény, érdemes ezt is megnézni, pláne, ha még sosem láttad! (Fotó: Czinege Melinda)

Budapest 

Augusztus 17. és 20. között huszonöt helyszínen több száz programmal várják majd az érdeklődőket Budapesten. Az Ízek Utcája, a Csárdafesztivál, a Szent István Bazilikánál a Mándoki koncert, vagy éppen a Tabán fesztiválon a Demjén koncert nagyszerű kikapcsolódást ígér. A Kenyérlelke Fesztivál és még számos kulturális program is várja szeretettel vendégeit a fővárosban. Természetesen, mint mindig, a legnagyobb attrakció a 20-i tűzijáték lesz, Európa legimpozánsabb tűz- és fényjátéka 1300 drónnal és 45 ezernél is több rakétával. A Duna fölötti show, ami öt kilométer hosszan nyúlik el, a szervezők ígérete szerint minden eddiginél látványosabb lesz. 

Salgótarján 

Államalapító Szent István ünnepe a belvárosban, a Szent István téren és a Fő téren ismert fellépőkkel és vidámparkkal várja az embereket. A Fő téri programok sorát Andi Színjátszósai és a Zenthe Ferenc Színház zenés műsora nyitja, az új kenyér szentelése után pedig a Nógrád Táncegyüttes táncházán szórakozhatnak az érdeklődők. A habot a tortán Demjén Ferenc koncertje fogja jelenteni, aki Salgótarjánba hozza az összes örökzöld slágerét.

Szeged 

Szegeden egy ötnapos programsorozattal készül a város, hol máshol, mint a Széchenyi téren. A rendezvény augusztus 16-án veszi kezdetét este 7 órától, amikor is Warm up DJ indítja a bulit, de gyermekműsorok és koncertek is lesznek, ahogy latin disco és persze díszünnepség, tűzijáték 20-án. 

Pécs 

Az egyetemi város is bővelkedik ingyenes családi programokban, köztük bábjáték, táncbemutató és koncertek váltják egymást augusztus 20-án. Az eseménysorozat délelőtt indul a helyi Sétatéren felállított színpadon a Masni és pocó bábos gyerekkoncerttel, de fellép a Szélműves és a Lámpaláng zenekar is. A jó zenék kedvelői meghallgathatják Szarka Tamást és zenekarát, illetve a Nyughatatlan bandát is. 

a20230817_Csakbereny_Szent_Istvan_koszoruzas_kenyerszenteles_fg_fmh (10)
Számos városban tartanak kenyérszentelést augusztus 20-án (Fotó: Fehér Gábor)

Debrecen 

Ez a város egyet jelent az utánozhatatlan Virágkarnevállal, ami már elkezdődött augusztus 15-én és egészen 20-ig tart. A rendezvény legnépszerűbb és leglátványosabb része egyértelműen a keddi felvonulás lesz, amelyen idén külföldi és magyar művészeti csoportok több mint 1500 táncosa kápráztatja el a közönséget a virágkocsikkal kísért karneváli menetben. 

Győr 

A dunántúli városban számos koncerttel és különleges programmal készülnek. Az ünnepi kenyérszentelést, illetve a szentmisét a Szentlélek templomban tartják 10 óra 30 perckor. Ugyanebben az időben a gyerekeknek elindul a Matiné zenekar gyermekkoncertje, míg a nagyszínpadon délután fellép Hevesi Tamás, Molnár Tamás, sőt DJ Náksi és az este fő bandája, az Irigy Hónaljmirigy

Szigetszentmiklós 

A gyerekek, illetve a családok nagyon hálásak lesznek a főváros közeli településnek, hiszen itt a gyerekekről szól az ünnep. Öt napon át várják őket programokkal a Gyermekek Summerfestje elnevezésű rendezvényen, ami már augusztus 15-én elindult. Többek között fellép a Mesék világa társulat, akik a Királyi udvar című darabot mutatják be, de megtekinthető lesz a Korzenszky Klára Klárisok című mesekoncertje, illetve a Handabanda zenekar Minden napra egy mese műsora is.

Balaton 

Augusztus 18-tól 20-ig tűzijátéknéző hajók várnak rád a magyar tengernél. Ezek mellett bulihajókkal és sétahajókkal, chill hajókkal is készülnek a vendégeknek a Balcsinál. Kilenc kikötőből indul ilyen, így kedvedre választhatsz a különböző programok közül. Meglepetés, hogy a séta- és bulihajókon egy pohár pezsgőt vagy üdítőt is adnak a jegy mellé.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek