Ilyet még nem látott: Magyar Péter rászólt egy árvízi önkéntesre, hogy ne lapátoljon

POLITIK
INSIDER

Szerző K. D. R.

Létrehozva: 2024.08.18.

Tudtad? A te kertedben is megtalálható növényből ingyen csinálhatsz otthon kávét - Mutatjuk!

A kávé olykor életmentő a hétköznapokban, de van, aki nem a koffein, hanem az íze miatt issza. Erre kínál most egészséges alternatívát Békefy Daisy, a Greens of Daisy TikTok oldalon.

A kertészmérnök édesanya most egy mindenki által ismert, kertben megtalálható növényből készített kávét, és erre biztatja követőit is. Ez a növény nem más, mint a pitypang, másik nevén a gyermekláncfű. Daisy már több videójában is bemutatta, mi mindent lehet készíteni a sárga virágú növényből, illetve annak jótékony hatásaira is kitért, most azonban egy új feldolgozási módját mutatta be.

pitypang, gyermekláncfű
A gyermekláncfű hasznosabb mint gondolnánk / Forrás: Pexels (illusztráció)

Kávé készíthető a pitypangból

Békefy Daisy a pitypanggyökérből készült kávét ajánlja azoknak, akik egészséges, vitaminnal dús kávéra vágynak, de nem akarnak lemondani annak finom ízéről.

A pitypanggyökér támogatja a máj munkáját, segít a bőr kitisztulásában, rendszeres fogyasztása csökkenti az aknét és bőrpanaszokat, daganatellenes hatású, ásványi anyagokkal, valamint vitaminokkal látja el a szervezetet

 – sorolja a kertészmérnök tartalomgyártó videójában mi mindenre jó ez a növény, amit ő maga igazi kincsnek tart. A gyógynövényekkel foglalkozó édesanya azt is megmutatja, hogyan készíthető kávé a gyökérből.

A megtisztított, felaprított, megszárított gyökeret pörköljük, míg sötétbarna és csokis illatú nem lesz. Ezután megdaráljuk és koffeinmentes kávé lesz belőle, tényleg kávé ízű! Tavasszal a legjobb szedni, de igazából bármikor lehet" – részletezi Daisy a videóban, hogy készíthető hamis kávé a pitypangból.

@greens_of_daisy ☕️Egészséges káve ingyen?! 😮 Keszíts pitypang gyökér kávét! ✅️ ✔️Támogatja a máj munkáját, ezáltal segít a bőr kitisztulásában, rendszeres fogyasztása csökkenti az aknét és bőrpanaszokat. Daganatellenes hatasú, ráadásul ásványi anyagokkal és vitaminokkal látja el szervezetünket. A megtisztított, felaprított, megszárított gyökeret addig kell pörkölni, míg sötétbarna, csokis illatú lesz, ezután megdarálva hamis kávé főzhető belőle. Ajánlom kávé rajongók figyelmébe☺️ Te hallottál már róla?😊🏵 . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . #pitypang #gyökér #kávé #recept #koffeinmentes #egészséges #gyógynövény #gyűjtögetés #kávéhelyett #health #gyermekláncfű #fűbenfábanorvosság #népigyógyászat #népigyógymód #érdekesség #vadnövény #ingyen ♬ eredeti hang - Daisy Bukovicsné Bék

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek