Létrehozva: 2024.08.05.

Óráink vannak hátra: hatalmas eső zúdul az itt élőkre

Teljesen megbolondul az időjárás. Mutatjuk miről van szó pontosan.

Az elmúlt napok időjárása egy kicsivel enyhébb volt a korábbiakhoz képest. Azonban most fordulat áll be ebben, aminek sokan annyira nem fogunk örülni.

eső, esernyő, időjárás
Ma még néhol szükség lehet az esernyőkre Fotó: Unsplash.com (Képünk illusztráció)

Hétfőn ugyanis a sok napsütés mellett északnyugat felől gyakran megnövekszik a gomolyfelhőzet. Zápor, zivatar nyugaton és északkeleten fordul elő. Az északnyugati szél megerősödik. 26 és 31 fok között alakul a hőmérséklet - olvasható a Köpönyeg legfrissebb előrejelzésében.

Érkezik az országos hőség

Kedd

Csak kevés gomolyfelhő zavarja a ragyogó napsütést. Nem várható csapadék. 30 fok körüli strandidő lesz. Már csak néha lesz élénk a szél.

Szerda

Sok napsütés, igazi kánikula valószínű. Eső nem lesz. 30 és 35 fok közé erősödik a nappali felmelegedés.

Csütörtök és péntek

Folytatódik a nyaralóidő sok napsütéssel, délutáni gomolyfelhőkkel. Elszórtan zivatar, zápor előfordul. Az ÉNy-i szél ismét gyakran lehet élénk. 31 és 36 fok közötti országos hőség ígérkezik.

Nehéz napja van a frontérzékenyeknek

Gyenge hidegfronti hatás terheli szervezetünket. A megfigyelések szerint ilyenkor a szív-és érrendszeri betegeknél mellkasi fájdalom, vérnyomás-ingadozás jelentkezhet, valamint a stroke kialakulásának kockázata is magasabb lehet. A frontra érzékenyeknél általános tünetként fejfájás, vérnyomás-ingadozás, szédülés jelentkezhet, valamint az epileptiform rosszullétek gyakorisága is megnőhet, a krónikus betegségek tünetei (ízületi fájdalmak stb.) is felerősödhetnek

- figyelmeztet dr. Pukoli Dániel.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek