INSIDER

Szerző IF

Létrehozva: 2024.08.01.

Forrnak az indulatok a kutyás vonatozás miatt, egymásnak feszültek az utasok

A kutyások és kutyátlanok vitái vélhetően sosem érnek véget, ez leginkább abból adódik, hogy mindkét táborban vannak szélsőségesek, akiket sem a másik a véleménye, sem az igazság sem érdekel. A legújabb adok-kapokat az váltotta ki, hogy a MÁV kutyás balatoni járatokat indított, ám ez sokaknak nem tetszett.

Rengeteg kutyás nap, mint nap problémába ütközik a tömegközlekedési eszközökön, mert bár végre esélyt kaptak arra, hogy négylábú barátaik is velük utazzanak, akad egy-két olyan utas, aki nem rajong ezért az ötletért. Megkérdeztük olvasóinkat, ők mit szólnának ahhoz, ha egy utastársuk a kutyájával utazna velük a vonaton, például a magyar tengerhez.

Egyre több kutyás választja a vonatokat  Fotó: Pexels

Már házikedvencedet sem kell otthon hagynod, ha hétvégén leugranál a Balatonra egy kis fürdőzésre. A MÁV ugyanis boldogan tudatta utasaival, hogy idén nyártól négylábú tulajdonosokat is nagy szeretettel várják a vonatokon. Természetesen megvannak ennek is a maga szabályai, ám akadnak olyan utasok, akik kevésbé állatbarátok és zavarja őket a kutya jelenléte. Már több botrány is kitört emiatt az utóbbi időben, ugyanis az állattulajdonosok foggal-körömmel ragaszkodnak ahhoz, hogy szőrös barátjuknak igen is joguk van az utazáshoz

"Nem fogjátok elhinni! Éppen Balatonról utaztunk haza Budapestre a kutyusommal, Mayával. Természetesen neki is váltottam jegyet, szájkosarat raktam rá és próbáltam minél közelebb tartani magamhoz, hogy ne zavarjon senkit. Az elején minden rendben ment, megkerestük a helyünket. Épphogy odaértünk, egy idős hölgy azonnal elkezdett hisztizni, hogy oda bizony nem ülök le a büdös kutyámmal, keressek más helyet, mert nem hajlandó így utazni." – háborgott egy állattartó a közösségi oldalon.

A mindennapi jelenet hirtelen rémálommá változott, az idős asszony ordítozni kezdett és még a kutyát is bántalmazta. Az utasok szerencsére azonnal a fiatal lány védelmére keltek, ám az asszony nem fogadott el semmilyen magyarázatot. A helyzetet végül egy fiatal férfi mentette meg, aki felajánlotta, hogy cseréljenek helyet és így rendeződik a helyzet.

Kíváncsiak voltunk arra, hogy a legtöbb ember hogyan reagálna hasonló helyzetben, ezért feltettük olvasóinknak a kérdést, hogy ők mit szólnának hozzá, ha egy kutyás ülne le melléjük a vonaton. Meglepetésünkre rengeteg hozzászólás érkezett a poszt alá, amelynek nagy része pozitív üzenetet hordozott magában, csupán egy-egy olyan felhasználó volt, akit esetleg gyerekkori trauma vagy allergia miatt zavarna a dolog.

Ült már mellettem kutyás Sopronig. Nem zavart egyáltalán, végig aludta az utat. A gazdija viszont végig szóval tartott, de az sem zavart.

– írta poénosan egyik olvasónk.

„Teljesen megértem azt, ha valaki esetleg allergiás és emiatt nem örülne egy ilyen helyzetnek. Ezt a gazdik általában meg is értik és tiszteletben tartják. Engem egyáltalán nem zavarna, sőt, ha játékos lenne, szívesen megsimogatnám és játszanék vele. – érkezett a következő komment.

Engem hatéves koromban megharapott egy kutya. Azóta se tudtam túltenni magam rajta. A vonaton, hogy viselném? Szorongva! Nem lenne kellemes az utazásom... 

– fejtette ki egy másik hozzászóló.

„Elülnék onnan. Helyi buszon, rövid távon nincs velük bajom, de több órára nem kérem, köszönöm. Persze első körben megkérdezném, hogy ide szól-e a helyjegye. Amennyiben igen, én megyek arrébb, ha nem, akkor elzavarom a helyére." – írta az egyik olvasónk.

Nagyon örülnék neki. Sokszor szívesebben lennék egy kutya társaságában, mint emberek között. Tisztelet a kivételnek.

 – adott hangot a véleményének egy kommentelő.

„Mosolyognék a kutyára. Ahányszor tömegközlekedésen is kutyás gazdi utazik, mindig mosolygok... ha kicsi, ha nagy. Olyan cukik, tök mindegy mekkora méretűek." – mondta el őszintén egy állatbarát.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek