INSIDER

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.08.29.
Módosítva: 2024.08.30.

Emeli az ösztöndíj összegét a Mészáros Alapítvány

"A legnagyobb szabadságot a tanulás adja".

Az immár nyolc éve működő Mészáros Alapítvány 2024-ben Balatonalmádiban tartotta meg az idei év konferenciáját, melyen részt vett többek között Mészáros Lőrinc, a Mészáros Alapítvány alapítója és tulajdonosa, dr. Várkonyi Andrea, a Mészáros Alapítvány kuratóriumi elnöke, Kelemen Krisztina, a Mészáros Alapítvány kuratóriumi tagja, a Mészáros Csoport kommunikációs igazgatója, Dr. Sisa András, a Mészáros Alapítvány kuratóriumi tagja, valamint Dr. Constantinovits Milán, a Mathias Corvinus Collegium (MCC) szakmai főigazgató-helyettese.

Fotó: Bánkúti Sándor

A konferencia ünnepi megnyitójának házigazdája és műsorvezetője, Stohl András felhívta a figyelmet, milyen sok gondolatébresztő előadással igyekeznek körül járni a társadalmat leginkább érintő kérdéseket ebben a néhány napban, melyen számos előadás, kerekasztal-beszélgetés és egyéb lehetőség vár az ösztöndíjjal támogatott fiatalokra. A konferencia ugyanis azoknak a felsőoktatásban tanuló tehetséges és elhivatott hallgatóknak szól, akik Felcsút, Alcsútdoboz, Kajászó, Tabajd, Vértesacsa és Vál község lakói, valamint korábban pályázatot nyújtottak be a Mészáros Alapítvány által létrehozott Felsőoktatási Ösztöndíjpályázatra és ott ösztöndíjat nyertek maguknak tanulmányaikhoz.

Dr. Várkonyi Andrea a Mészáros Alapítvány kuratóriumi elnökeként néhány hónapja vette át az elnökséget. Mint elmondta: számtalan lehetőséget lát a konferenciában és az ösztöndíjprogramban.

Fotó: Bánkúti Sándor

Csak olyat vállalok el, amihez tudok kötődni. Az egész életem végig tanultam, három egyetemen szereztem diplomát, három nyelvvizsgám van, a mai napig tanulok, aminek az az oka, hogy rájöttem, hogy a legnagyobb szabadságot az adja, ha tanulhatok

- mondta el dr. Várkonyi Andrea, aki szerint ez egy olyan lehetőség az ösztöndíjat elnyert fiatalok számára, melynek köszönhetően olyan területen helyezkedhetnek majd el, amit szeretnek és ami valóban érdekli őket, hiszen a tanuláshoz két dologra van szükség: időre és pénzre. Utóbbiban segít nekik a Mészáros Alapítvány, hogy idővel ők is maradandót alkothassanak.

Fotó: Bánkúti Sándor

Mészáros Lőrinc, a Mészáros Alapítvány alapítója és tulajdonosa is köszöntötte az ösztöndíjat elnyert fiatalokat, akik augusztus 28-tól augusztus 31-ig élvezhetik a Balaton közelsége mellett a programok adta lehetőségeket is.

Fotó: Bánkúti Sándor

Értetek hoztuk létre ezt az alapítványt, mely életében az elmúlt nyolc év jelentős időszak volt, hiszen a Váli-völggyel kapcsolatos fejlesztések és támogatások része lehet mindez. Először az egyetemistákat, majd a középiskolásokat és az általános iskolásokat támogattuk

- emlékezett vissza Mészáros Lőrinc a kezdetekre és az alapítvány indulására. A programok közül a Mészáros Alapítvány alapítója kiemelte a fiatalok mentorálását, az űrkutatást, valamint a mesterséges intelligenciát, mint főbb témaköröket.

Fotó: Bánkúti Sándor

A Mészáros Csoport 8-10 területtel foglalkozik, ahol mind-mind el tudnak helyezkedni azok, akik a közel 50 ezer alkalmazottal szeretnének egy közösséghez tartozni

- említette meg Mészáros Lőrinc annak kapcsán, hogyan gyarapíthatják majd az ösztöndíjasok az ország legnagyobb cégcsoportját. Ezt követően egy olyan bejelentést tett, amire senki nem számított, a 2024/25-ös tanévtől kezdődően ugyanis azt javasolja, hogy emelkedjenek az ösztöndíjak:

A 4.0-es átlagig 125 ezer, a 4.0-es és 4.5-ös átlag között 150 ezer, a 4.5-ös feletti átlag esetében pedig 175 ezer forintot kaphat majd egy-egy ösztöndíjas.

A Mészáros Csoportnak nem ez az egyetlen alapítványa, hiszen Magyarországon belül, valamint a határon túl is igyekeznek támogatni a tehetséges és szorgalmas fiatalokat. A Pro Filii Alapítvány, mely a Mészáros Csoport legnagyobb alapítványa, igyekszik támogatni a különféle társadalmi rétegek tagjait.

Mészáros Lőrinc továbbá sok sikert kívánt a fiataloknak, melyet követően Dr. Constantinovits Milán, a Mathias Corvinus Collegium (MCC) szakmai főigazgató-helyettese tartotta meg nyitó előadását. A jövő meghódítása – Tíz sikertipp a Z generáció tehetségeinek című előadásán olyan tippeket, trükköket, ötleteket, tanácsokat, javaslatokat fogalmazott meg az 1997 és 2012 között született Z generáció tagjainak, mely talán mindenki más számára is hasznos lehet. Az előadást követően kerekasztal beszélgetéssel folytatódott a konferencia első teljes napja a Hunguest BÁL Resort Balatonalmádi Hotelben.

Fotó: Bánkúti Sándor

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek