Politika

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.05.30.

90 millió forintot kapnak a Mészáros Csoport alapítványától kisgyermekes családok

Megemelte a támogatás összegét, nagyvonalú felajánlást tett Mészáros Lőrinc, a Mészáros Csoport tulajdonosa a Vál-völgyi Fiatalokért Alapítvány átadóján.

Régi ismerősökként köszöntötték egymást azok a Vál-völgyi kisgyermekes családok, akik május 29-én szerdán késő délután arra a felcsúti rendezvényre igyekeztek, amelyen a Mészáros Csoporthoz tartozó Vál-Völgyi Fiatalokért Alapítvány lakásfelújítási támogatásait adták át.

Mészáros Lőrinc nagy bejelentést tett! (Fotó: Máté Krisztián)


A sajtótájékoztatóval egybekötött átadáson 36, a térségben élő, kisgyermekes család csatlakozhatott ahhoz a korábban díjazott közel 200 családhoz, akik 2021-től kezdődően megkaphatták a támogatást, amit otthonuk felújítására használhatnak fel.

Nagyon sokat jelent számunkra ez az összeg, amit a tető felújítására fordítunk majd. A ház szigetelése nemrég lett kész, így most a felújítás végére érhetünk, amit már nagyon várunk

mondta el a Metropolnak az egyik támogatott családapa, Szabó Dániel. Majd hozzátette:

A Váli-völgy egy kicsi, nagyon összetartó közösség, mindannyian segítjük egymást, amiben csak tudjuk.

Szabó Dániel és családja hálás a nagylelkű felajánlásért. (Fotó: Máté Krisztián)

A különleges eseményen Kelemen Krisztina, a Mészáros Csoport kommunikációs igazgatója mutatta be a meghívott részvevőket, többek között Tessely Zoltán országgyűlési képviselőt, Mészáros Lászlót, Felcsút polgármesterét, Bálint Istvánné Andreát, Bicske polgármesterét, Dr. Sisa Andrást, a Vál-völgyi Fiatalokért Alapítvány kuratóriumi tagját, Mácsodi Ferencet, a Vál-Völgyi Fiatalokért Alapítvány kuratóriumi tagját, valamint Mészáros Lőrincet, a Mészáros Csoport tulajdonosát.

A magyar emberekben többek között az is közös, hogy saját otthont szeretnének, ahol biztonságban tudhatják szeretteiket

– fogalmazott Mácsodi Ferenc, aki azt mondta: családonként két és félmillió forint a felújítási támogatás. Csakhogy eredetileg kétmillió forintról volt szó. Mészáros Lőrinc azonban „vette a lapot” és nagylelkűen ott, helyben megtoldotta a támogatást:

Idén nem kettő, hanem két és félmillió forintos támogatást kap minden, a pályázatot megnyert család

– jelentette ki. Így a Mészáros Csoport a tervezetthez képest 18 millió forinttal több támogatást nyújt az alapítványnak. Így idén családonként már két és félmillió forintért pályázhattak az Alcsútdobozon, Felcsúton, Tabajdon, Válon, Kajászón és Vértesacsán élő, gyermeket nevelő, 45 év alatti párok, akik a meglévő ingatlanjaikat szeretnék felújítani.

A Mészáros Csoport tulajdonosa által 2017-ben létrehozott Vál-völgyi Fiatalokért Alapítványnak hála, 2021 óta összesen csaknem 300 család kaphatott segítséget a pályázaton keresztül. Az idén támogatott 36 család összesen 90 millió forintot kap, mely komoly segítség az életkezdéshez és a jövőjük megalapozásához.

Mészáros Lőrinc is Vál-völgyi, négy gyermeke és öt unokája van, így átérzi, hogy milyen egy összetartó közösséghez és egy családhoz tartozni. A Mészáros Csoport tulajdonosa május 28-án kedden magánemberként egy speciális betegszállító kisbuszt adományozott a bicskei Egyesített Családsegítő és Gondozási Központ – Kapcsolat Központnak. A felajánlások ugyanakkor még nem értek véget:

Lehetőséget adunk Bicske Város Önkormányzata számára, hogy elindítsanak egy lakásfelújítási programot, melyet ők bírálnak majd el, melyhez a Mészáros Csoport ajánlja fel az elnyerhető összeget, hogy ezzel sok bicskei családnak tudjunk örömet szerezni

– hangzott el Mészáros Lőrinc bejelentése.

A Vál-völgyi Fiatalokért Alapítvány az elmúlt években összesen közel 700 millió forinttal segítette a környéken élő családokat. Az esemény zárásaként Mészáros Lőrinc, Mácsodi Ferenc és Dr. Sisa Andrást adta át a támogatói díszokleveleket a pályázaton nyertes kisgyermekes családok számára.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek