Magyar Péter a migrációpárti brüsszeli szabályokat követeli

POLITIK
Létrehozva: 2024.08.24.

Megszólalt a szakértő, brutális darázsinvázió fenyegeti hazánkat: „Nem éri meg kockáztatni”

Az idei meleg nyár nem csak a szervezetünket terheli meg, de a természetre, az élővilágra gyakorolt hatásait is magunkon kell viselniük. Ezek közé tartozik, hogy a hosszan tartó hőség miatt darazsak keseríthetik meg az életünket az ország valamennyi részében.

Nem elég a megnövekedett vízfogyasztás, nem elég sokszorosára nőtt áramfelhasználás, illetve az emberi szervezetre gyakorolt negatív hatásai az egyre inkább növekvő nyári hőségeknek, hőhullámoknak, most már akár az életünk is veszélybe kerülhet, például a globális felmelegedés természetre gyakorolt hatásai miatt. Ilyen például a nagyméretű darazsak tömeges elszaporodása is, ami augusztus végén hazánkat is érinti a szakértői előrejelzések szerint. Már eddig is látható volt a darazsak számának növekedése, de 2024-es év minden eddigi adatot túlszárnyal majd a hazai kertekben, portákon. 

A,Wasp,Nest,With,A,Round,Hole
Ha fészket találunk az otthonunkban egyből hívjunk szakembert  Fotó: beauty-box

„A hosszan tartó nagy meleg egyértelműen hatással van a darazsak elszaporodására hazánkban, ez valamennyi darázsfajra igaz. Ezt megerősíti az a statisztika, hogy már ez év tavaszán megduplázódott a darázsirtások megrendelése a korábbi évekhez képes, ráadásul ennek szezonja egyre inkább kitolódik egy hónappal előbb kezdődik és legalább ennyivel hosszabb is” - kezdte Horvát Zsolt agrármérnök, aki arról is beszélt, hogy idén a darazsak száma a kritikus szintet is elérheti, ez pedig azt jelenti, hogy a boltban vásárolható darázsirtó, távol tartó szerek ilyenkor már nem elegek, szakember bevonására van szükség. 

Keressünk fel erre specializálódott szakembert, ők pontosan fogják tudni, hogy mit kell tenniük úgy, hogy nekünk vagy a családunknak ne essen baja és megszabadítsuk otthonunkat a darázsfészektől. Nem szabad spórolni, mert nagyon veszélyes helyzet is kialakulhat, nem éri meg kockáztatni.

 - fogalmazott a szakember, aki arra is felhívta a figyelmet, hogy a darázs alapvetően egy rosszul megítélt rovar és legtöbb esetben azért támad, mert nem jól reagálnak a közeledésére. 

Wasp,Sting.,Red,Swollen,Arm,Closeup.,Skin,Allergy
A darázscsípés nem csak fáj, de csúnya kiütést és alegria esetén halált is eredményezhet  Fotó: photomystery

Nem éppen a méret a lényeg, mert míg a lódarázstól sokan félnek a mérete miatt, pedig nem támad feleslegesen az úgynevezett német darázs ennél sokkal agresszívabb faj.

 - fogalmazott az agrármérnök, aki úgy véli a darazsak ilyen mértékű szaporodása általános jelenségé válhat ha az időjárás ilyen változásokat mutat.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek