Magyar Péter a migrációpárti brüsszeli szabályokat követeli

POLITIK
INSIDER

Szerző WM

Létrehozva: 2024.08.23.

Bezuhannak a benzinárak, ennyiért juthatunk le a Balcsira a forró hétvégén

Nagyon jó hírek érkeztek az autósoknak. Szombattól újra 600 forint alatt alakulhat a benzin és a dízel átlagára.

Ismét jelentős mértékben csökken az üzemanyagok ára a hétvégén. A holtankoljak.hu információi szerint szombattól tovább esnek az üzemanyagárak, miután a benzin és gázolaj nagykereskedelmi ára is bruttó 7-7 forinttal kerül kevesebbe. A kedvező változás várhatóan a benzinkutak árain is meglátszik majd. Az azonban csak szombaton reggel derül majd ki, hogy pontosan mennyivel lett olcsóbb a benzin és a dízel üzemanyagok ára.

benzinkút, benzin, tankolás
Az autósok legnagyobb örömére a hétvégén már akár újra 600 forint alá kerülhet a benzin és a gázolaj literenkénti átlagára. Fotó: Unsplash.com (illusztráció)

A portál azt is közzétette, hogy jelenleg milyen átlagárak tapasztalhatók a magyar kutakon:

  • 95-ös benzin – 605 Ft/liter;
  • gázolaj – 609 Ft/liter.

Fontos hangsúlyozni, hogy átlagárakról van szó, amelyektől a kiskereskedelmi árak néhány forinttal eltérhetnek. Amennyiben a 7-7 forintos nagykereskedelmi árelőnyt a benzinkutasok átadják az autósoknak, akkor itthon újra 600 forint alatt alakulhatnak a literenkénti árak. A Világgazdaság cikke szerint a legutóbb szerdán jelentettek be a benzinnél 8, a dízelnél pedig 6 forintos áresést. Ebből átlagosan 7 és 4 forintot engedtek át a benzinkutasok a fogyasztóknak. 

Az új árak azt jelentik, hogy aki Budapestről autóval akar lejutni a forrónak ígérkező hétvégén a Balatonra, annak az elmúlt heteknél olcsóbban sikerülhet ez a mutatvány. Ha 100 kilométeres távot és 8 liter/100 km-es átlagfogyasztást veszünk alapul, akkor kevesebb mint 5000 forintból kihozható az odaút.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek