Fanatikus Ukrajna-párti merénylő akarta megölni Donald Trumpot

KÜLFÖLD
INSIDER

Szerző WM

Létrehozva: 2024.08.02.
Módosítva: 2024.08.05.

„Mintha a nők doppingolnának" - Ekkora az előnye a Hámori Luca ellen bokszoló biológiai férfinek

Dr. Bakanek György sportorvos nyilatkozott lapunknak. Szerinte óriási előnye van a szombaton ringbe szálló biológiai férfinek Hámori Lucával szemben, de még így sem kizárt a magyar lány győzelme.

Éremért száll szombaton ringbe Hámori Luca ökölvívó a párizsi olimpián. A magyar lánynak azonban nem lesz könnyű dolga, mivel egy biológiailag férfinek számító sportoló lesz az ellenfele. Az algériait tavaly már kizárták egyszer egy világversenyről, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) azonban úgy döntött, hogy Párizsban indulhat a nők között.

Boxing - Olympic Games Paris 2024: Day 6
Az algériai bokszoló izomzata olyan, mint egy férfié. Fotó: Anadolu

A NOB azt állítja, hogy minden kritériumnak megfelelt Imane Khelif ahhoz, hogy a női ökölvívók között versenyezzen. Úgy látszik most az sem számított, hogy a normál nőkhöz képest az algériai bokszoló tesztoszteron-szintje sokkal magasabb és xy kromoszómával is rendelkezik. 

Ezáltal egyébként az izomzata, a csontozata és a kinézete is jobban hasonlít egy férfiéhoz. 

A Ripost megkereste Dr. Bakanek György sportorvost, aki egyértelműen kijelentette, hogy akinek van y kromoszómája, az férfi. 

Nem lehet pontosan tudni, hogy a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) milyen vizsgálatok fényében mondta azt, hogy az algériai versenyző minden kritériumnak megfelel ahhoz, hogy a nők között versenyezzen. Akinek ugyanis y kromoszómája van, az férfi, és a hírekben azt lehetett olvasni, hogy az érintett versenyző rendelkezik y kromoszómával. Ez egyébként lehetne is egy kritérium a véleményem szerint a sportban. Aki y kromoszómával rendelkezik, az ne indulhasson a nők között, mert jókora előnnyel indul a biológiai nőkkel szemben. Az izomzat és a csontozat felépítésében is akkora előnyük van, mintha a nő doppingolt volna. Egyébként olvastam a magyar sportoló hölgy nyilatkozatát, miszerint neki mindegy, hogy kivel áll szemben, mindenképpen a győzelemre törekszik, amit személy szerint nem tartok lehetetlennek. Elég technikásnak és erősnek tűnik, ha elég óvatos lesz és párszor ügyesen odaszúr az algériainak, akkor még az is lehet, hogy nyerni fog - de érezni fogja, mit kap...

Az olasz versenyző inkább feladta

Legutóbb csütörtökön szállt ringbe Imane Khelif, aki akkor egy olasz lányt intézett el 46 másodperc alatt. Az olasz sportoló két pofon után jelezte, hogy az egészsége érdekében inkább feladja a versenyt. Elmondása szerint két akkora pofont kapott már a mérkőzés elején, amekkorát korábban még soha. 

A rövid ökölvívás után óriási népharag zúdult az olimpiai bizottságra, amiért hagyták ezt. Korábban megírtuk, hogy Kovács Istvántól kezdve Donald Trumpon át J.K. Rowlingig rengetegen megszólaltak az ügyben. 
 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek