Ilyet még nem látott: Magyar Péter rászólt egy árvízi önkéntesre, hogy ne lapátoljon

POLITIK
INSIDER

Szerző Kóré Károly

Létrehozva: 2024.08.11.

"Már rég a föld alatt kellene lennem!" - 10 éve él az elhunyt rendőr szerveivel a transzplantált Csaba

10 éve kapott új életet a kettős szervátültetésen átesett Siklós Csaba. A férfi úgy véli, az operáció nélkül már régen meghalt volna, ezért is gondol hálával az égiekre, az orvosokra, illetve arra a balesetben elhunyt rendőrre, akinek a máját és veséjét megkapta.

Siklós Csaba sosem felejti el 2014. augusztus 12-ét. Bár az a bizonyos nap ugyanúgy indult számára, de ahogy folytatódott, az megváltoztatta, vagy inkább megmentette az életét.

Csaba hálával gondol mindenkire, akinek az életét köszönheti Fotó: Bors

8. 30-kor felkeltem, majd letörölgettem a polcokat és felporszívóztam. Előtte való nap Majka és Curtis koncertjén buliztam, nagyon jó volt a hangulatom. Akkor már 10 éve vártam, hogy mikor telefonálnak a hírrel, hogy találtak megfelelő májat és vesét

 – mesélte a Ripostnak Csaba.

"13. 10. perckor csörgött a telefonom. Egy hölgy közölte velem a vonal túlsó végéről, hogy hamarosan a házamhoz ér a rohammentő Tiszakeszire. 25 perccel később már úton voltam Budapestre, a transzplantációs klinikára" – idézte fel a történteket a férfi.

14. 45. perckor elvégezték az ultrahangos vizsgálatot. 21. 30-kor beadtak egy nyugtató injekciót, és figyelmeztettek, hogy már ne mászkáljak, mert eleshetek. Az érintett testfelületemet leborotválták, majd betadinnal lefürdettek. Nem sokkal később betoltak a műtőbe. Arra még emlékszem, hogy az orvos szólt a kollégáinak, hogy hozhatják az új szerveket, aztán elaludtam. Az intenzív osztályon ébredtem, ahol közölték, hogy a műtét sikerült. Érdekes egybeesés, hogy mindez néhány nappal a születésnapom előtt történt

 – mesélte Csaba, akinek a donorról csupán annyit árultak el, hogy motoros balesetben elhunyt rendőr.

A műtét minden évfordulóján és halottak napján is megemlékezem róla. Tisztában vagyok vele, hogy az operáció nélkül már rég a föld alatt lennék. Ez nem túlzás, hiszen a műtéti dokumentációmon is feltüntették, hogy életmentő beavatkozás!

 - jelentette ki a férfi, aki természetesen a Teremtőnek és az orvosoknak is hálás.

A műtét óta nagyon sok minden történt Csabával. Ezrek nézik a TikTok-csatornájára feltöltött táncos videóit, megbecsült dolgozója egy cipőgyárnak, és kicseréltette az édesanyjával közös otthona nyílászáróit. Már csak egy barátnő hiányzik a teljes boldogságához.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek