Fanatikus Ukrajna-párti merénylő akarta megölni Donald Trumpot

KÜLFÖLD
INSIDER

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.07.14.

Újabb riasztást kapott az ország, zivatarok törnek ránk a kíméletlen kánikulában

Nem kímél minket a hőség, egyelőre nem várhatunk enyhülést. Felkészültél a következő napokra?

A következő napokban ismét perzselő forróságra kell készülni, akár 41 fokig is kúszhat a hőmérő higanyszála, ugyanakkor néhol zivatarok is várhatók

Ventillátor és jégkocka-3
Szükség lesz a hűsítő trükkök bevetésére! (Fotó: Kállai Márton / Mediaworks Archívum)

Vasárnap a sok napsütést olykor gomolyfelhők zavarják meg, de a hőség változatlanul megmarad, 29-39 fok között változik a csúcsérték. A Hungaromet Nonprofit Zrt. Vas vármegye kivételével az egész országra hőségriasztást adott ki, ugyanakkor harmadfokúra emelete a figyelmeztetés fokozatát Bács-Kiskun, Békés, Csongrád-Csanád, Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Jász-Nagykun-Szolnok vármegyében. Emellett citromsárga riasztást kapott az esetenként villámlással és jégesővel érkező zivatarok miatt Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád-Csanád, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Heves, Komárom-Esztergom, Nógrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Jász-Nagykun-Szolnok, Tolna és Veszprém vármegye.

Folytatódik a kánikula! (Fotó: met.hu)

Hétfőn túlnyomóan napos, száraz, igazi strandidő várható. Kicsi az esély csapadékra, napközben 35-40 fok várható. Aznap az egész országban hőségriasztás van érvényben, melynek fokozatát harmadfokúra emelték Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád-Csanád, Fejér, Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Jász-Nagykun-Szolnok és Tolna vármegyében. Utóbbi területeken a napi középhőmérséklet 29 fok felett alakulhat.

Kedden a sok napsütés mellett főleg északon törnek magasra a gomolyfelhők, és itt fordulhat elő csapadék - írja a Köpönyeg. A szél megerősödhet, de továbbra is 35-41 fok közötti rekkenő hőség lesz.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek