Ilyet még nem látott: Magyar Péter rászólt egy árvízi önkéntesre, hogy ne lapátoljon

POLITIK
INSIDER

Szerző IF

Létrehozva: 2024.07.20.

Ezért nem találják itthon a kisfiút felrugó karatemestert - Ismerősei tudják, melyik országban lehet

A háromdanos karatemestert megfosztották a dan fokozataitól és véglegesen eltiltották a karatemester cím használatától is. Tanítványai úgy tudják, a történtek után külföldre ment.

Ahogy arról lapunk már többször hírt adott, hatalmas felháborodást váltott ki az emberekből az a felvétel, amelyet a Szolnoki Városüzemeltetési Kft. kamerája rögzített a szolnoki kalandparkban. A felvételen az látható, hogy miközben játszanak a gyerekek, az egyik felnőtt felügyelő a karjánál fogva elkísér egy kisfiút a társaitól, majd úgy kirúgja alóla a lábát, hogy a gyermek megpördül a levegőben, a földre zuhan, és csak fekszik és sír, míg a videó tart. Többen úgy gondolják, a férfi külföldre menekült. A rendőrség közleményével megerősítette az emberek gyanúját.

Az erőszaktevő külföldön nyaral Fotó: Szolnoki Városüzemeltetési Kft. videója

Több jászberényi ismerőse is úgy tudja, hogy a gyermekbántalmazó férfi - talán rettegve a nép haragjától -, repülőgépre szállt és meg sem állt egészen Spanyolországig. A volt karatemester, bár bocsánatot kért a bántalmazott kisgyerektől és annak családjától egy nyilvános közleményben, ez sem enyhített súlyos helyzetén: így is az ország első számú közellenségévé vált. A rendőrség garázdaság gyanúja miatt folytat eljárást a szolnoki kalandparkban történt gyermekbántalmazás kapcsán, közölte pénteken a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság. Közleményükben leírták: az orvosi látlelet és vélemény alapján a gyermek nem szenvedett sérülést a bántalmazás során.

A beazonosított férfi jelenleg külföldön tartózkodik, ezért gyanúsítotti kihallgatására eddig nem kerülhetett sor 

– erősítette meg az ismerősök felvetését a police.hu.

Miután az ügy kiderült, még több eset került nyilvánosságra a sportvezető korábbi erőszakos cselekedeteiről, amelyek alapján újabb feljelentés is született. A rendőrség vizsgálja, hogy más, vagy súlyosabb bűncselekmény megvalósult-e az ügyben és a közlemény frissítését ígérték.   

Az erőszakos férfit mindenhonnan kizárták

Agócs Tibor háromdanos karatemestert megfosztja a Magyarországon hatályos dan fokozataitól, és véglegesen eltiltja a karatemester cím használatától 

– írta közleményében a Magyar Karate Szakszövetség.

Ezenfelül kizárták az edzői engedéllyel rendelkező edzők tagjainak sorából, véglegesen eltiltották a karatetáborok szervezési tevékenységétől, valamint a jövőben már nem lesz tagja a Yakuzák Sportegyesületnek sem. Magyar Karate Szakszövetség végezetül világossá tette közösségi oldalán, hogy az elnökségük elhatárolódik a "vállalhatatlan, a karate szellemiségéhez, tanításához, erkölcsi mércéjéhez méltatlan gyermekbántalmazási esettől". Ígérték, hogy minden hasonló esetben  teljes szigorral fognak fellépni.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek