INSIDER

Szerző M. N.

Létrehozva: 2024.07.14.

Rejtélyes vírus dönti ágynak a magyarokat, folyóba fulladt két kislány

Összegyűjtöttük az elmúlt hét legolvasottabb cikkeit, amik között tragédiák, okos megoldások és a nyári vírus felbukkanása is szerepelt.

A kánikulában többféle, influenzaszerű tünetet tapasztalhatunk magunkon. Ezek között olyan is van, amelyet nem szabad félvállról vennünk. A nyár beköszöntével többen rosszullétre panaszkodtak, voltak akiket több napig ágyba döntött a vírus„Annyira elhatalmasodott rajtam, hogy több napig ki sem tudtam kelni az ágyból. Három napig 39 fokos lázam volt, szinte végig csak aludtam, aztán négy napon át álmatlanság gyötört. Szörnyű izomfájdalmaim voltak” – mondta el Éva. Az orvos szerint a vírus akár légcső, vagy gégegyulladással is járhat.

Szörnyű vírus tombol Fotó: Pexels.com

Folyóba fulladt Lili és Petra 

Drámai haláleset rázta meg Kárpátalját szombaton (július 6.) délután, amikor is egy vidám, vakációzós fürdőzés fordult tragédiába, és okozta két, magyar kisdiáklány szörnyű halálát a Beregszász járásbeli Bótrágyon.  S. Liliána és B. Petra holttestét egy közeli folyóban találták meg. Úgy tudjuk, három kislány indult el a közeli vízhez, ahová nem mentek be, mert ketten közülük nem tudtak úszni. Azonban az egyikük véletlenül belecsúszott a vízbe, őt próbálták megmenteni a barátnői… Azonban ketten már nem tudtak a partra úszni. 

Liliánát és Petrát már nem tudták megmenteni, mind a ketten a folyóba fulladtak / Fotó: Pexel (illusztráció)

A Hawk Tuah jelenség a közutat is elérte

Több, mint félmillióan röhögtek a magyar közút TikTok videóján, ugyanis a Hawk Tuah lánnyal duetteztek. Az eredeti videóban egy híres videós páros, Tim Dickerson és DeArius Marlow az amerikai Tennessee állambeli Nashville egyik híres bulinegyedében, a Broadway és a 3rd Avenue sarkán tesz fel kínos és váratlan kérdéseket bulizó fiataloknak. Az egyik ilyen kínos kérdésre sikerült az egyik lánynak válaszolnia, ami végül világhírűvé tette őt. A lány megszólalását, ami mémként terjedt el, használta fel a közút is, ami valljuk be, elég jól sikerült. 

A balra látható Hailey Welch („Hawk Tuah” lány) és a jobbra látható DeArius Marlow párbeszéde vírusként terjed a TikTok-on. Fotó: Tim and Dee TV / YouTube

Ne gyűrd össze, vidd vissza 

Egyre több helyen érhetők el az úgynevezett Repont visszaváltó automaták, melyekbe már nemcsak a többször felhasználható sörösüvegek, boros és pezsgős palackok, valamint szörpös üvegek vihetők vissza, hanem azok a betétdíjas termékek is, melyek csomagolásaiért 50 forintot számol fel a gyártó. Így érdemes összegyűjteni őket, hiszen minden forint számít! 

Fodor Attila, a CBA Kereskedelmi Kft. kommunikációs igazgatója azt mutatja, mi van a Repont automata mögött: az egyszer használatos palackokat összenyomják, úgy szállítják el. Fotó: Bánkúti Sándor / Ripost

Ausztriában szenvedett horrorbalesetet Balázs

Balázs Hegyeshalomról rohant munkába, egy bekötőúton ütközött össze egy kamionnal. A tragikus baleset még július 2-án délután történt Ausztriában, az A4-es autópályán. Azonnal rohant a segítséget a helyszínre. A rendőrökön kívül még mentők és tűzoltók tucatja lepte el a környéket. A férfi ugyanis beszorult a totálkárosra tört roncsba, és onnan csak a tűzoltók tudták kiszabadítani. Annak ellenére, hogy a mentősök mindent megtettek érte, az autóban ülő férfin már nem lehetett segíteni és a helyszínen meghalt. Mi sem mutatja jobban ütközés erejét, mint az, hogy az ütközéskor a teherautót vezető férfi megsérült. 

gyertya, mécses, láng, gyász, elhunyt, meghalt,
Balázs az A4-es autópálya bevezető szakaszán ütközött össze a teherautóval Fotó: Pixabay.com (illusztráció)



 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek