INSIDER

Szerző B. V.

Létrehozva: 2024.07.31.

Micsoda időjárás: az egész országra riasztást adtak ki!

Jobb, ha felkészülünk! Mutatjuk a részleteket.

Nincs menekvés, az elkövetkezendő napokban visszatér a kegyetlen kánikula és annak kíséretében zivatarok is tarkítják majd a következő napokat. A hőség a héten csütörtökön tetőzik, délen akár 38 fokot is mérhetünk majd. Idővel azonban megerősödik az északnyugati szél is, ami már előjele a záporoknak, zivataroknak, melyek csütörtökön még csak helyenként fognak előfordulni. Nem úgy pénteken: augusztus 2-ára a HungaroMet az egész országra elsőfokú riasztást adott ki zivatar miatt.

Az egész országra elsőfokú riasztást adtak ki zivatar miatt péntekre (Fotó: HungaroMet

 

Figyelem! Zivatar alakulhat ki. Elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat!

– írják.

Fontos megemlíteni, hogy az időjárásfigyelő és -jelző szolgálat a csütörtöki napra is adott ki komoly figyelmeztetéseket. Elsőfokú riasztást adtak ki magas középhőmérséklet miatt Vas, Zala, Veszprém, Somogy, Baranya, Tolna, Fejér, Komárom-Esztergom, Pest, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Békés, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyékre, míg Győr-Moson-Sopron, Bács-Kiskun és Csongrád-Csanád vármegyékben másodfokú figyelmeztetés lesz érvényben. Utóbbi területeken 27 Celsius-fok felett alakulhat a napi középhőmérséklet. Ennek értelmében csütörtökön csak két vármegye lakosai lesznek azok, akik megússzák a hőséget: Borsod-Abaúj-Zemplén és Nógrád vármegye: ott viszont zivatarra kell számítani. 

Lássuk a Köpönyeg.hu prognózisát a következő napokra!

Csütörtökön sok napsütés várható délutáni gomolyfelhőkkel. Csak néhol fordulhat elő zápor, zivatar. Fokozódik a hőség, délen már 37-38 fok is lehet. Délutántól megerősödhet az ÉNy-i szél.
Pénteken a sok napsütés mellett magasra törnek a gomolyfelhők. Marad a meleg: délután 30-36 fok valószínű. Erős lehet az ÉNy-i szél.
Szombaton szintén sok napsütésre van kilátás, csak kevés gomolyfelhő lesz az égen. Csupán néhol lehet frissítő csapadék. 30-33 fok valószínű délután.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek