Fanatikus Ukrajna-párti merénylő akarta megölni Donald Trumpot

KÜLFÖLD
INSIDER

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.07.27.

A kunmadarasi csordás szerint érdemes előkészíteni a strandolás minden kellékét

András mindenkinél előbb tudja, hogy mikor érkezik hidegfront vagy vihar hazánk térségébe. A kunmadarasi csordás előrejelzéseit egyre többen követik.

A Ripost korábban többször beszámolt arról a kunmadarasi férfiról, akinek hobbija, hogy figyeli az időjárás különleges változásait, amiről nemcsak képeket készít testközelből, hanem a környékén élőket is tájékoztatja arról, hogy mire számíthatnak. Kálmán András csordásként dolgozik és meteorológusok helyett a tapasztalásaiban bízik. 

Ne használd illusztrációnak! A Jász-Nagykun-Szolnok vármegyében, Kunmadarason élő Kálmán András csordásként dolgozik. Hobbija, hogy időjárási előrejelzéseket és fotókat készít.
A kunmadarasi csordás szerint ez a béke és a nyugalom szigete Fotó: Olvasói fotó

Még egészen kicsi koromban kezdődött, rabul ejtettek a viharok, nagyon megtetszett, hogy mindegyik egészen más, mint az előző vagy a következő

- mondta a Ripostnak korábban András, aki imádja a természetet és azt, hogy semmi nem takarja ki előle a látképet, amit így külön erre a célra vásárolt telefonjával meg is örökíthet. A férfi amellett, hogy testközelből fotózott már többek között tubát, szupercellát, villámokat és tornádókat is jó előre tudja, hogy milyen idő lesz.

Sokszor már jó előre észrevehető, ha vihar jön. A jószágok viselkedéséből tudni lehet, mert ingerültebbek, nyugtalanabbak, mint általában

- osztotta meg lapunkkal a csordás, aki az állatok minden rezdüléséből tudja, hogy mit kell tennie. András korábban, amikor a teniszlabda méretű jégeső haladt át a térségen, akkor is már jóval korábban tudta, hogy mi következik. Meg is írta az erről szóló figyelmeztetését, hogy ne csak Kunmadarason, hanem Jász-Nagykun-Szolnok vármegyében is fel tudjanak rá készülni az emberek. A kunmadarasi csordás ezúttal a következő napok időjárását is megosztotta lapunkkal, melyből az is kiderül, hogy mikor érdemes a strandra mennünk.

Ilyen időt jósol a kunmadarasi csordás

Szombaton és vasárnap átmenetileg beköszönt a kánikula. Az ország agy részén 32-34 fok körül lehetünk már szombaton, délen ennél akár melegebb is lehet. Vasárnap 35-38 fok körüli lesz a hőmérséklet, főleg az Alföldön, de nemcsak ott. A Dunántúlon kicsit hűvösebb lesz az idő

- jegyezte meg András, aki nemcsak az állatok jelzéseit figyeli, hanem az összes elérhető időjárási modellt is folyamatosan elemzi.

Ne használd illusztrációnak! A Jász-Nagykun-Szolnok vármegyében, Kunmadarason élő Kálmán András csordásként dolgozik. Hobbija, hogy időjárási előrejelzéseket és fotókat készít.
András, a csordás, nemcsak fotókat készít, de tájékoztatja is az embereket Fotó: Olvasói fotó

„Vasárnap este jön egy hidegfront, ami rögtön vissza is veti a hőmérsékletet, 30-32 fok közelébe. Csapadék nem várható, a Dunántúl nyugati, északnyugati részén egy-egy zápor, zivatar előfordulhat, de az ország nagy részén csupán a szél erősödik majd, csapadék nem várható” - folytatta a csordásként dolgozó férfi, aki az utóbbi időben már országos szinteken igyekszik előrejelzéseket adni.

A jövő héten egészen szerdáig megmarad majd ez a hétfőn kialakuló hőmérséklet, utána pedig ismét emelkedni fog. A jövő héten ezen kívül csapadék nem várható, úgy is mondhatnám, hogy igazi strandidő lesz.

A kunmadarasi csordás szerint tehát azok, akik jövő hétre vették ki a szabadságukat, mindenképpen örülhetnek, főleg akkor, ha vízközelben töltik majd a szabadidejük nagy részét.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek