dosszié ikonMagyar Péter
INSIDER

Szerző WM

Létrehozva: 2024.07.31.
Módosítva: 2024.08.01.

Magyar Péter szövetségese megint beleszállt Magyarországba

A háborúpárti Manfred Weber ezúttal az Európai Tanácsnál panaszolta be hazánkat.

Manfred Weber, az Európai Néppárt elnöke levélben fordult Charles Michel Tanács-elnökhöz, „súlyos kockázatnak” nevezve a magyar vízumszabályok enyhítését. Magyar Péter egyik legfőbb szövetségese azonnali intézkedést kért Micheltől, egészen pontosan azt, hogy vegyék a kérdést a következő vezetői csúcstalálkozó napirendjére, és a lehető legszigorúbb intézkedésekkel védjék meg a schengeni övezet integritását.

Magyar Péter
Magyar Péter olyan emberrel kötött szövetséget, aki állandóan támadja hazánkat. A háborúpárti Manfred Weber (balra) köztudottan magyarellenes
(Fotó: Teknős Miklós)

A háborúpárti politikus figyelmét az a júliusi jogszabályváltozás keltette fel, melynek értelmében kibővült a Nemzeti Kártyával foglalkoztatható, harmadik országbeli, azaz unión kívüli állampolgárok köre, többek között az Oroszországból és Belaruszból érkező munkavállalókkal.

Megint Manfred Weber az, aki a magyar kormányt támadja, miközben kormánya és politikai szövetségesei illegális migránsok millióit zúdították Európára, és ezzel a kontinens államait és az európai embereket a nemzet- és közbiztonságot fenyegető súlyos veszélynek tették ki. Érdekes módon annak idején sem Weber úr, sem a baloldali-liberális elit nem aggódott Európa és az európai emberek biztonsága miatt

– emlékeztetett Kovács Zoltán külkapcsolatokért felelős államtitkár.

Gyerekes hazugság

Szijjártó Péter külügyminiszer szintén reagált Manfred Weber állítására. A tárcavezető szerint újraindult a balti propaganda-hadjárat hazánk ellen, ezúttal amiatt, hogy több más ország állampolgárai mellett az orosz és a belorusz állampolgárok is bekerültek a Nemzeti Kártya-programba. Ezzel pedig veszélyeztetjük a schengeni övezet biztonságát – állítják a magyar intézkedést támadók.

„Márpedig ez egy gyerekes hazugság.¨

Az igazság ezzel szemben az, hogy az orosz és belorusz állampolgárok továbbra is kizárólag vízum birtokában léphetnek be Magyarország és ezzel a schengeni övezet területére, tartózkodási engedélyt pedig csak a jogszabályokban rögzített módon, az Idegenrendészeti Főigazgatóság által lefolytatott eljárás nyomán kaphatnak.

– jegyezte meg a külgazdasági és külügyminiszter. Szijjártó Péter hozzátette:

„Ilyen eljárásokat lefolytatni, tartózkodási engedélyt kiadni az európai szabályok szerint nemzeti hatáskörbe tartozik, ilyen joga tehát van a litván, a lett és az észt hatóságoknak is. Sokkal jobb lenne, ha balti kollégáim korrektül tájékoztatnák saját választópolgáraikat egy újabb hazugsághadjárat indítása helyett.”

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek