Orbán Viktor a kötcsei beszéd előtt: "Gazdasági sikert a gazdasági semlegesség hoz"

INSIDER
Létrehozva: 2024.07.17.

Erre számíts, ha most szereznél be klímát vagy hűtőberendezést az otthonodba

Nincs könnyű dolguk azoknak, akik most lépnének a fel a kánikula ellen klíma vagy egyéb hűtőberendezés vásárlásával.

Miközben a forróság már hetek óta tart és harmadfokú hőségriasztás mellett sorra dőlnek a melegrekordok, a vásárlók egyre inkább és egyre többen keresik a ventilátorokat és a légkondicionálókat, amelyek némi enyhülést biztosíthatnának otthonaikban a tikkasztó kánikula napjaiban. Vannak továbbá, akik a mostani hőhullám alatt jutottak el arra pontra, hogy felkeresnek egy klímaszerelőt. Senki nincs ugyanakkor könnyű helyzetben, aki most fegyverezné fel magát a kánikula elleni harcra. A nagy hazai üzletek polcait feltérképezve megállapítható, hogy a tikkasztó forróság miatt a vevők alaposan lerabolták az üzletek szezonális polcairól a ventilátorokat és a mobilklímákat.

lkíma
Az áruházak polcairól gyakorlatilag lerabolták a ventilátorokat az elmúlt napokban tapasztalt hőség miatt Fotó: Caio / Pexels (illusztráció)

Az elektronikai cikkeket forgalmazó nagy áruházak honlapját böngészve a legtöbb léghűtő vagy ventilátor esetében azt tapasztaltuk, hogy a webáruházi készlet kiürült. Egy-egy üzletlánc bizonyos termékei esetében rá lehet keresni ugyan az áruházi készletre, de ritkán fordul elő olyan eset, hogy áruház polcán találunk rá olyan termékre, ami a webáruházban már nem érhető el. Persze a kereskedők érdeke is az ilyen esetekben, hogy mihamarabb feltöltsék a készleteiket, de – mivel a nagy multik a legtöbb árut a Távol-Keletről szerzik be – ez bizony időigényes folyamat. Márpedig a hőségtől megfáradt vásárlónak ebben az esetben éppen ideje nincs. Ráadásul az online rendelések esetében sem lehet gyors kiszállításra számítani - alsó hangon 3 vagy 4 napos szállítási idővel kell kalkulálni.

 

A Ripost megkeresésére az Alza.hu jelezte, hogy ők is tapasztalják a vásárlók fokozott érdeklődését a hűtőtermékek, például a ventilátorok és a klímaberendezések iránt.

 

Összességében elmondható, hogy a tavalyi év azonos időszakához képest idén nagyobb a kereslet ezen termékek iránt. A klímaberendezések iránti kereslet idén több tíz százalékkal nőtt a tavalyi évhez képest. A legnagyobb érdeklődés a mobil klímák iránt mutatkozik. Várhatóan ezen a héten (július 19-én) pótoljuk készletünket, hogy kielégítsük ügyfeleink igényeit

 – írta az Alza.hu.
 

Nem sokkal jobb a helyzet a klímaszerelőknél sem. Felhívtunk több szakembert is, akik klímaberendezés értékesítésével, telepítésével, valamint szervizelésével foglalkoznak. Többet ezek közül sokadik próbálkozásra sem sikerült elérni, mert vagy foglalt volt a megadott szám, vagy kicsengett ugyan, de válasz már nem érkezett. Valószínűsíthetően az érdeklődések és a beszerelések száma is megugrott az elmúlt napokban.
 

klíma
Várnia kell annak, aki most dönt úgy, hogy klímát szereltet be az otthonába Fotó: Natalie Dmay / Pexels (illusztráció)

A budaörsi telephelyű Sziget Klíma 10 napos beszerelést tudott felajánlani a megrendeléstől számítva, ami a helyszíntől függően változhat, de minimum 7 napot biztosan várni kell náluk. Egy csepeli klímás cég a megrendeléstől számítva minimum 3 hetes várakozási időt tudott felajánlani, míg egy általunk a neten talált budapesti klímaszerelőtől rendelve 1 hónapot kell várni a felüdülésre. Azoknak, akik türelmetlenek és már nem bírják a pokoli hőséget maradt a remény: talán közel már az enyhülés.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek