Orbán Viktor a kötcsei beszéd előtt: "Gazdasági sikert a gazdasági semlegesség hoz"

INSIDER
Létrehozva: 2024.07.14.

"Kimegyek 1,5 percre, majd vissza a lakásba" - így hűtik magukat hőség idején olvasóink!

Arra voltunk kíváncsiak, hogy ebben a tikkasztó kánikulában hogyan hűtik a lakásukat a Ripost olvasói. Facebook-oldalunkon nagyon sok válasz érkezett, köztük mókásak is. Ezekből szemezgettünk.

A napokban tapasztalható hőség egyelőre kitart és úgy néz ki, hogy még jó pár napon át megkeseríti az életünket a kánikula. A meghosszabbított hőségriadóban az is komoly kihívást jelent, hogy valahogy próbáljuk minél hűvösebben tartani a lakást. Hiszen valahogy aludni is kell, ami megint csak embert próbáló feladat ebben a júliusi kánikulában.

Mutatjuk a legjobb "orvosságot" a meleg ellen, ha már a ventillátor sem elég kibírni a hőséget /
Olvasóink többféle praktikát is megosztottak arról, hogy miként védekeznek a hőség ellen és miként hűtik otthonaikat Fotó: antoniodiaz

A Facebookon megkérdeztük olvasóinkat, hogy ők milyen praktikákat alkalmaznak, mi az ő módszerük, amivel kizárnak néhány Celsius-fokot a lakásból.

Krisztina sehogy nem hűti a lakást, mert értelmetlen próbálkoznia.

Nincs még redőny sem, csak sötétítő, ráadásul a HÉV és a vasút zaja mellett még a nap is itt kel fel. Borzalom. Nagyon nehéz, mert egész nap mennek a ventilátorok, amik meleget fújnak. Sokan belebetegedtek már ebbe a forróságba, úgyhogy mindenki vigyázzon magára, és mindenkire, akit szeret!

 - írta hozzászólásában.

Ferenc könnyű helyzetben van, hiszen mint írja:

Az én házam sártégla építésű, hatvan centis falakkal, így nyáron hideg, télen pedig meleg van. Jobb, mint a klíma!

Ez persze a két véglet, de bőven van mozgástere azoknak, akik klíma nélkül is felveszik a harcot otthonukban a hőséggel szemben.

Julianna ezt írta:

Éjszaka nyitva van minden, szúnyogháló persze minden ablakon van. Reggel 8-kor pedig bezárok mindent. Ha nincs redőny, mint ahogy nálam sincs, akkor teszek az ablakra egy tábla hungarocellt. Jobb, mint a redőny. A sötétítő nem tesz semmit: attól az üveg még ugyanúgy felforrósodik.

Az éjszakai szellőztetés és nappali sötétítés kombinációval sok olvasónk operál, így tesz például Anikó, Csilla és Boglárka is. Sándor azt írta, hogy ő eddig izzadással és sűrű káromkodásokkal próbálkozott, de az nem volt hatékony, úgyhogy stratégiát váltott.

Ma hoztam haza hőtükrös fóliát, amit hamarosan fel is avatok

 – írta az új módszerről.

Reni kint van a medencéjében és csak annyi időt tölt bent a lakásban, amennyit feltétlenül szükséges. Noémi módszere életképes, de nem éppen környezetbarát vagy költséghatékony.

Kinyitom a hűtőajtót és alatta a fagyasztót is. Így van 24 fok a lakásban

 – árulta el hozzászólásában.

Katalin módszere is rendkívül letisztult, bár inkább valószínűleg viccnek szánta. Azt írta, hogy ha melege van a lakásban, kimegy másfél percre, majd vissza a lakásba, ahol máris jobb idő van. Rozika kommentjéből kiderült, hogy ő egyszerűen bebújik a hűtőbe, míg Ádám a már sokszor megmosolygott három liter jéghideg sörre esküszik! Ildikó szerint ez már az a szintje a forróságnak, amikor klíma nélkül értelmetlen próbálkozni. Ő sem teszi.

Átélem a pokol forróságát. Nem irigylem azokat a dolgozókat, akik ebben a forróságban is kint kell hogy dolgozzanak. Kitartás nekik!

Tibor trükkje, hogy télen beengedi a hideget és ilyenkor nem engedi ki a lakásból. Míg László fegyvere a hőség ellen a várakozás. Egészen addig, amíg el nem jön a hűvösebb idő.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek