Ilyet még nem látott: Magyar Péter rászólt egy árvízi önkéntesre, hogy ne lapátoljon

POLITIK
INSIDER

Szerző IF

Létrehozva: 2024.07.31.

"Imát és vért kérünk!" – Élet-halál között lebeg a Tündérkör megégett önkéntese

Mentőhelikopterrel szállítottak kórházba egy 37 éves férfit Tégláson. A fiatalember háza kigyulladt, bár ő menekülni próbált épphogy sikerült megmenteni az életét. Testének 70 százaléka megégett.

Szörnyű tragédia történt a Hajdú-Bihar vármegyei Tégláson július 27-én szombaton. Kigyulladt egy melléképület, amelyben egy 37 éves férfi lakott. Krisztián menekülni próbált a lángoló épületből, ám csupán a küszöbig jutott. A bajbajutott férfira a sógornője és két szomszédja talált rá és megmentették az életét. Kihúzták, ám a férfi testének 70 százaléka megégett. A mentőszolgálat munkatársai válságos állapotban helikopterrel szállították kórházba.

helikopter
Krisztián helikopterrel szállították kórházba / Fotó: Pexels

A 37 éves téglási Kapusi Krisztián rendszeresen önkénteskedett a debreceni Tündérkör jótékonysági alapítványnál. Az alapítvány rengeteg bajbajutott családon és fiatalon segített már, most azonban őket is megviseli, hogy egy barátjuk került bajba, aki sürgősen segítségre szorul és most neki gyűjtenek vért az irányított véradáshoz. 

Hatalmas a baj! Imát és vért kérünk!

– olvasható a Tündérkör alapítvány közösségi oldalán. 

Az alapítvány videóban kérte az embereket segítségét, amiben elmondják, hogy Krisztián egy csodálatos ember és reménykednek abban, hogy épségben átvészeli ezt a szörnyű időszakot.

Krisztián élet és halál között lebeg / Fotó: Haon - Kapusi Róbert

A Tündérkör alapítvány egyik legaktívabb, legkedvesebb és legkorrektebb önkéntese egy tragédiának lett az áldozata, gyakorlatilag felgyulladt a háza és Kapusi Krisztián bennégett ebben a házban. Jelenleg élet-halál között lebeg a barátunk! Szükségünk van vérre!

– mondja a videóban Tóth Zsé Ferenc, a Tündérkör alapítvány elnöke.

Krisztián testvérének párja, Lányi Nikolett a Haonnak elmondta, hogy a baleset szombaton délután 13 óra 30 perc körül történt, akkor vették észre, kigyulladt a tizenhat négyzetméteres melléképület, ahol Krisztiánnak volt kialakítva egy lakrész. A férfira rengeteg műtét vár, tegnap már túl is esett az első komoly beavatkozáson. Mindenki próbál segíteni a fiatalembernek, augusztus 12-én például véradást szerveznek Krisztián részére Tégláson.

A véradáshoz szükséges adatok:

Név: Kapusi Krisztián

Szül: 1987.02.15.

Társadalombiztosítási azonosító (TAJ): 041 392 065

 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek